építészet : környezet : innováció

Városi Recycling workshop és konferencia

kezdés: 2017. április 25. CEST 10:00vége: 2017. április 28. CEST 23:00
Nincs elég ülőhely a köztereken? Megosztanál infókat, de nem internettel? Hiányát érzed a köztéri mosdóknak és a biciklidet sem tudod hova lekötni? Szívesen átalakítanád a telefonfülkéket? Csinálnál szabadtéri mozit egy óriásplakátból? Ha igen, akkor ott a helyed április 25-28 között a Hello Wood által rendezett konferencián és workshopon!

A négy napos rendezvény alatt lehetőséged nyílik majd kreatív és innovatív ötletek gyors és praktikus kivitelezésére, amelyben a csapatmunka, a közös tervezés és a sajátkezű építés központi szerepet fognak betölteni.

A kétrészes konferencia, amely egy keddi nyitó és pénteki záróestből áll, valamint a közte levő háromnapos workshop a városi recycling elméleti és gyakorlati megközelítésére is hangsúlyt fektet; tervezőként, városfejlesztéssel foglalkozó szakemberként és városi "felhasználóként" is becsatlakozhatnak a résztvevők a városi infrastruktúra recycling témával foglalkozó diskurzusba.

Az esemény keretein belül lehetőséged nyílik majd találkozni és együtt dolgozni Bach Péterrel, a Hello Wood, az Ivócsap Projekt, az Újirány Tájépítész, valamint a Téreltérítés Munkacsoport építészeivel, akik a témához kapcsolódó munkásságuk bemutatásán túl, a workshop alatt mentorként is közreműködnek majd.

A program nyitónapján, április 25-én kedden meghallgathatod a mentorok városi infrastruktúra recycling témájú előadásait, valamint egyik külföldi vendégünk, a H3T Architekti építészeinek prezentációját.

Április 28-án, a pénteki délutáni eseményt a csapatok a workshopon készített alkotásaikat bemutató prezentációival kezdjük, majd a konferencia díszvendégének, Alfredo Brillembourg, az ETH svájci egyetem tanszékvezetőjének előadása következik. A programot egy nagyon érdekesnek ígérkező, a projektekre reflektáló kerekasztal beszélgetéssel zárjuk le.

Fontos: A nyitó és záró napok előadásai nyilvánosak, ugyanakkor limitáltak a férőhelyek, megköszönjük ha minden érdeklődő regisztrál. A workshopra pedig előzetes jelentkezés szükséges.

További információ az eseményről és a jelentkezésről itt.

a Hello Wood csapata

 

vélemény írásához jelentkezzen be »