Egyéb cikkek

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása

1/3

MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám

?>
MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám
?>
MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám
?>
1/3

MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása
Egyéb cikkek

A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület fogadótereinek kialakítása

2010.04.20. 10:08

Cikkinfó

Építészek, alkotók:
Stein Júlia, Tátrai Ádám

Letölthető dokumentumok:

Első díjban részesült a 41. számú pályamű, szerzői: Stein Júlia, Tátrai Ádám

Első díjban részesült a 41. számú pályamű,
szerzői: Stein Júlia, Tátrai Ádám

 

 

MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám
1/3
MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám

MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám
2/3
MNG hallgatói pályázat I. díj - Stein Júlia, Tátrai Ádám

 


Bíráló Bizottság értékelése

A pályázat egyszerű, finom eszközökkel, térbeli elemekkel jelzi a galéria bejáratát és teremt előtte egy jól definiált teret úgy, hogy a térrendszer egészét tiszteletben tartja.
A funkciók tervezett elrendezése tiszta és logikus, a belső térbe való belépéskor a látogatók számára egyértelmű orientációt ad. Ugyanakkor nagy kár, hogy az érkezés ebbe a nagyvonalú térbe egy "kanyarszélfogón" keresztük történik. A zárt tereket tartalmazó kiszolgálóblokk kellően félrehúzódik, a két árkádsor közötti köztes részben a bolt és a kávézó térben úszó bútorelemekként kerül megfogalmazásra. Az előadóterem jelenlegi helyén marad, a meglevő lépcsőt a pályázók elbontják, a tervezett új lépcsőt és felvonót az aulában helyezik el.

A belső tér átlátható, nagyvonalú és jól tagolt. Az aula fedése egy szinttel feljebb kerül, így aula tere kitágul, átértelmeződik, udvar-köztér jellege erősödik.  Az új lépcső és a felvonó vertikális szoborszerű tömegei tovább gazdagítják a teret. Kedvező, hogy a lépcső és a lift mindhárom szintet kiszolgálja.

A terv építészeti megformálása izléses, a tervezett elemek – a határozott beavatkozások mellet is – visszafogottak, arányosak. Jól szolgálják egy valóban korszerű, nyitott, vendégbarát kiállítási intézmény fogadótereinek méltó kialakítását.

A tervet finom és koherens építészeti megoldásai miatt a BB első díjban részesíti.

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk