Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig Építészfesztivál 2023 Early Bird jegyértékesítés május 25-ig
Technológia

Atenor iroda: elegáns és különleges

1/7

fotó az Europa Design hozzájárulásával

?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
?>
fotó az Europa Design hozzájárulásával
1/7

fotó az Europa Design hozzájárulásával

Atenor iroda: elegáns és különleges
Technológia

Atenor iroda: elegáns és különleges

2019.03.27. 13:17

Cikkinfó

Támogatott tartalom

Építészek, alkotók:
Vikár és Lukács Építészstúdió, Krizsán Barbara

Cég, szervezet:
Europa Design

A belga Atenor saját budapesti irodájának belső kialakítása is azt a magas minőséget, különleges, előremutató, modern, ugyanakkor letisztult stílust képviseli, amely az általuk fejlesztett irodaházakat is jellemzi. Az irodakoncepció részleteiről Püschl Nikolettet, az Atenor fejlesztési és bérbeadási vezetőjét, valamint Krizsán Barbara belsőépítészt kérdeztük.

Ingatlanfejlesztő cégként milyen szempontok voltak a legfontosabbak saját irodájuk berendezésénél?

Az Atenor Magyarországon is igyekszik megkülönböztetni magát a többi ingatlanfejlesztő cégtől projektjeinek minőségében, volumenében, az irodaházak előremutató zöld, műszaki tartalmában, felszereltségében. Ennek a megkülönböztetésnek a hangsúlyozása volt a cél saját irodánk belsőépítészeti tervezésénél is. Igyekeztünk eltérni a megszokott aktuális trendektől, a konzervatív fejlesztői stílustól. A szürkés, egyhangúbb árnyalatok helyett ezért a színes, vidám irodakialakítás mellett döntöttünk, amely letisztult, elegáns és különleges megjelenést képvisel a berendezésben, magas minőségi színvonalat a bútorok, a burkolatok, az anyagok használatában. Az egész irodakoncepció a mi mentalitásunkat és rugalmasságunkat tükrözi. A bejáratnál található showroomban lesznek mobil, változtatható elemek, amelyek lehetővé teszik a tér több funkcióra történő használatát.


fotó az Europa Design hozzájárulásával
3/7
fotó az Europa Design hozzájárulásával


Mennyire szólt bele a belga anyacég az iroda kialakításába?

Az Atenor egy dinamikusan fejlődő cég, de mégsem számítunk multinacionális vállalatnak, jelenleg 70-en vagyunk európai szinten, ebből Magyarországon 11 fő dolgozik. Mivel létszám tekintetében kisebb szereplőnek számítunk, ezért nálunk még sokkal demokratikusabb és családiasabb körülmények vannak, ami lehetővé tette, hogy azt valósítsuk meg, ami igazán jellemző ránk, a magyar irodára, kollégákra. A belgák látták a terveket és szerettük volna, ha nekik is tetszik az iroda, de teljesen szabad kezet adtak a megvalósításhoz.


Megjelenésében, berendezésében nagyon hangsúlyos lett az ügyfélfogadó és showroom rész, ez a leendő bérlők felé is kinyilatkoztatása az Atenor filozófiának.


Az volt a célunk, hogy az a tér, amely az irodába belépve fogadja az embert, markáns, különleges, tágas hely legyen, ami több funkciót is betölt. Egyrészt ott található a recepciónk és a fogadóterünk egy kisasztallal, fotelekkel, itt tudnak várakozni a vendégeink. Van egy Coffe Corner ahol az irodavezető kollégák tudják főzni a kávét, teát a vendégeinknek. Emellett a tér betölti az általunk meghatározott showroom funkciót is, amelyben a projektjeinket mutatjuk be, egy óriás kivetítőn pedig folyamatosan futnak a meglévő fejlesztéseinkről szóló videóink. Itt állítjuk ki a projektek makettjeit is, a látvány remélhetőleg lenyűgözi az oda belépőket.

fotó az Europa Design hozzájárulásával
5/7
fotó az Europa Design hozzájárulásával


Mi különbözteti meg leginkább az Atenor fejlesztésű épületeket a piacon lévő irodaházaktól?

Tíz évvel ezelőtt, amikor az Atenor Magyarországra jött, és elindult a Váci Greens irodaház együttesének a fejlesztése, akkor más fejlesztőknél még nem volt elterjedt a projektjeinkre jellemző zöld, ergonomikus, környezettudatos hozzáállás és gondolkodás. Ez ma már alapvetővé vált, az elmúlt 10 évre jellemző volt a zöld irodaházak térnyerése. Mi már egy évtizeddel ezelőtt felismertük, hogy ezt az irányt kell követni és érdemes ebbe invesztálni, és kommunikálni a bérlők felé, hogy ez jelenti a jövőt. A Váci Greens volt az első irodaház, amely elnyerte a Breeam Excellent minősítést. Ma már magától értetődő, hogy a most épülő irodaházak zöld minősítést kapnak és különböző környezettudatos minőségi specifikációval épülnek fel. A másik erősségünk a flexibilitásunk, mindig hangsúlyozzuk a meglévő bérlőknek és bérlőjelölteknek, hogy mi gyorsak vagyunk, kialakítás tekintetében semmire nem mondunk nemet, nincsenek kötöttségek, úgy tervezzük meg a házainkat műszakilag, formailag, méretben, hogy azok bámely igényre szabhatóak legyenek.

Legújabb elkészült épületünk, a közepes méretű, 15 ezer négyzetméter alapterületű Váci Greens D, ahol a mi irodánk is van. Egy évvel ezelőtt került átadásra, a kivitelezés 10 hónapig tartott. Nekünk minden fejlesztésünk spekulatív. A bérlőkkel való szoros együttműködésnek, a részünkről tapasztalható rugalmas hozzáállásnak és a kitűnő ár-érték aránynak köszönhető, hogy a legtöbb házunk átadáskor vagy teljes mértékben vagy többségében már kiadásra kerül. Nálunk nem alapfeltétele a kivitelezés megkezdésének az aláírt szerződés. Jelenleg három irodaházat fejlesztünk párhuzamosan: a Váci Greens E és F épületet, amelyek alapterületben további 50 ezer négyzetmétert jelentenek a már eddig átadott 80 ezer négyzetméteres négy irodaházhoz képest, valamint az Aréna Business Campus első épületét. Mindegyik spekulatív fejlesztés, de már vannak aláírt szerződéseink ezekre az új projektekre is.

fotó az Europa Design hozzájárulásával
4/7
fotó az Europa Design hozzájárulásával

Milyen bérlői kört céloznak meg a fejlesztésekkel?

Egy meghatározott bérlői réteg keres bennünket és érdeklődik a projektjeink iránt. Többségében nagy nemzetközi multinacionális cégek, amelyek nagyobb méretű 2-3000, 5-6000 nm, de akár 15.000 vagy 40.000 nm alapterületű irodákat keresnek. Ez összefüggésben van azzal, hogy mi nem különálló épületeket, hanem irodaparkokat fejlesztünk, amelyeken belül jól tudnak a bérlők bővülni, legyen az előre jelzett vagy a költözést követő spontán igény a további terület bérlésére. Emellett természetesen kisebb alapterületű bérlők, külföldi cégek is megtalálhatók nálunk, illetve a földszinti helyiségeket — mint az éttermeket, kávézókat, vagy szépségszalonokat — magyar szolgáltató cégek bérlik.

Krizsán Barbara, a ReBarbara Design Stúdió belsőépítésze, a Váci Greens irodaházakat tervező Vikár és Lukács Építész Iroda fit-out terveiből kiindulva, a megrendelő elképzelései szerint tervezte meg az Atenor irodákat. „Nem egy szokványos irodai belső tér kialakítása volt a kérés, hanem kilépve a komfortzónából, az általánosan alkalmazottól és megszokottól teljesen eltérő koncepciót kellett megvalósítani. Egy modern, dinamikus, fiatalos, ugyanakkor elegáns tér megtervezése volt a feladat, amely már az első pillanatban lenyűgözi az oda belépőket. Ez leginkább a recepció és várótérrel egybefüggő showroom térben érvényesül, ahol a rejtett ledes világítással ellátott íves falak és a feszített fóliás Barrisol álmennyezet tovább fokozzák a nagyléptékű tér reprezentatív jellegét.

Nem szeretem a zajos felületeket, ezért a bemutatóterembe és a konyhába öntött gumi padló, az irodaterekbe modul padlószőnyeg került. Az iroda egyik leglátványosabb eleme a break-out zónaként is használt konyha-étkező, ahol a Wilkhahn Occo fehér asztalai és székei szinte lebegnek a piros padlón és a piros konyhabútor előtt. Az iroda egészére jellemzőek az élénk színek, a sötét és világos kontrasztok, amelyek megjelennek a padlószőnyegen, a falakon és a bútorkárpitokon, székeken és asztali paneleken. A padlószőnyeg színes részei egyes helyeken funkciókat is körülhatárolna, melyek például kijelölik a munkaállomások pozícióját. A kiemelt ügyfélterekbe, a tárgyalókba, a vezetői irodákba a többi bútorral harmóniát alkotó német Wilkhahn magas minőséget képviselő, modern, mégis időtlen székeit és asztalait választottuk. A jól sikerült összképhez, a projekt sikerességéhez nagyban hozzájárul t a megrendelővel való jó együttműködés, a folyamatos és előremutató kommunikáció."

fotó az Europa Design hozzájárulásával
1/7
fotó az Europa Design hozzájárulásávalVezetői irodák, kiemelt tárgyalók és konyha-étkező: Wilkhahn Graph tárgyalóasztal, Occo tárgyalószék és étkezőszék, Actiu Block szekrények – Europa Design


A cikk az Europa Design támogatásával készült.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Nézőpontok/Történet

TORNALJA // Rejtett Kincsek

2023.05.04. 17:21
9

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk