Hirdetés

2011.11.09. 09:00

A BÉK felszólítja tagságát, hogy tervpályázaton kívüli megbízást ne teljesítsen!

Megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót – közölte a kormányszóvivő. Kifejtette, hogy egy 40 ezer férőhelyes – igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető – UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból. A jelenlegi épület részeinek elbontása körülbelül 5 milliárd forintba kerül. A stadion a 2011. végétől 2015-ig terjedő időszakban valósul meg." /Forrás: MTV M1, Képújság 2011. 11. 05. 12.00 óra/

A fenti hír örvendetes, mert végre korszerűsödhet a volt Népstadion, ifj. Dávid Károly Ybl-díjas építész remekműve. A Budapesti Építész Kamara /viszont/ ezúton újra felhívja a figyelmet, hogy az ilyen színvonalú létesítmény közpénzen való fejlesztésének tervezésére építész tervező kizárólag tervpályázat útján választható ki.

A BÉK elnöksége elvárja az előkészítésben résztvevő kollégáktól, hogy a fentiek szellemében folytassák tevékenységüket és mindenképp akadályozzák meg, hogy esetleg a tágabb szakma bevonása nélkül, etikátlan módon kerüljön a tervező kiválasztásra. Egyúttal a BÉK felszólítja tagságát, hogy tervpályázaton kívüli megbízást ne teljesítsen!

Budapesti Építész Kamara Elnöksége – 2011. 11. 07.

rojan
2011.11.09.

Roth János A MÉSZ Elnöksége tegnapi ülésén elhatározottak szerint hasonló értelmű levelet fog küldeni az illetékes Kormánybiztosnak. Hogy minél hamarabb, azt az elnökségi pót-tag csak remélheti

rojan
2011.11.09.

Roth János A MÉSZ részéről nem történt zsűritag kiküldése. A nagy sietség indítéka valóban politikai, nem pedig szakmai.A MÉSZ Elnöksége -már korábban is- elhatárolódott az ötletszerű "Felhívásoktól" (l. a két hetes határidejű, könnyűszerkezetes ötlet-b

A Hilton szálló // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:37

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

A Tóth Árpád sétány // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:34

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.