Közélet, hírek

Design vacsorára

1/39

Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett

?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
?>
a nyertesek
?>
1/39

Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett

Design vacsorára
Közélet, hírek

Design vacsorára

2017.10.13. 11:33

Cikkinfó

Szerzők:
Mizsei Anett

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Október 9-én negyedik alkalommal díjazták az ország éttermeit, szállodáit és kisebb vendéglátóipari egységeit a Turizmus Trend/Vendég&Hotel szaklap szervezésében. A díjátadó gálának idén is a felújított MOM Kulturális központ területén található étterem adott otthon. Mizsei Anett beszámolója. 

A Turizmus Trend főszerkesztője, Vágó Ágnes köszöntőjében rámutatott, hogy Budapest fölénye az idei versenyen megszűnt, a vidék mind a pályázatok számában, mind minőségében azonos súllyal képviseltette magát. 2017 a zsűri tekintetében is változást hozott ugyanakkor: a döntéshozásba a magyar zsűritagok közt építészeti médiumok képviselői, Pásztor Erika Katalina (epiteszforum.hu) és Martinkó József (Octogon), mellettük külföldi bírálók is bekapcsolódtak New York-tól Dubajig. Vágó Ágnes örömmel üdvözölte azt a trendet, hogy a pályázatokban letűnőben van az unalmas színvilág, helyette meghökkentő kombinációk vagy éppen a natúr színek és anyagok jelennek meg. Különösen a vidéki pályázatokra jellemző a "valami más" élménye: felértékelődött az összetéveszthetetlen, a személyes, az egyedi design.


Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
2/39
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett



Varró Zoltán idén is a zsűri elnökeként vett részt a bírálók munkájában, s beszédében kiemelte, hogy a díj a designerek és a megbízók számára is fontos visszajelzés - különösen most, hogy a szállodaipar vezető nemzetközi alakjai is feltűntek a zsűri soraiban. A pályázatra összesen 73 nevezés érkezett, s az eddigiek mellé újdonságként elindult a "Terv – concept" kategória, illetve idén több különdíjat is kioszthattak a rendezvény támogatói jóvoltából.

Többen nem először vagy nem csak egyszer kerültek a díjazottak közé az este folyamán: a tavalyi eredmények után újabb fejlesztéssel egy szabadtéri rendezvénypavilonnal indult például a Babérliget Kúria, elnyerve ezzel a "Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet nyitott vendégterek" kategória aranyérmét. A Fricska Bisztró a "Leghangulatosabb kerthelyiség" különdíjat vihette el ugyanebben a szekcióban. A zárt vendégterek közt 40 fő feletti kategóriában aranyéremmel jutalmazták a budapesti Ritz-Carlton hotel éttermét, a Deák St. Kitchent. Ugyancsak ez az étterem nyerte el az est fődíját, az "Év legdizájnosabb Étterme" címet. Önmagával került versenybe, és végül két bronz díjat szerzett designerként az Este'r partners a Bistro Fine és a Zwack Unicum Füves Bár is az ő tervezőasztalukról került ki. 40 fő alatti egységeknél csak aranyérmet osztottak: a Nature Quest Resort – Homoki Lodge, legyőzve a Zugfőzde Pálinkamúzeumot.


Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
7/39
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett




A Goodspirit Whisky & Coctail Bar jó szelleme szerencsét – no meg a Nespresso Bar, Pub & Cafe elismerését kapta. Aranyat ugyan nem osztottak, de ezüstöt ért a Füge bolt és kávézó pályázata az "Egyéb vendégtér berendezés és belsőépítészet" kategóriában, maga mögé utasítva a bronzérmes mozgó borbárt, a Kristinust. Idén a weboldalak designversenye lett a Díj mostohagyermeke: helyezés nélkül shortlistre jutott az Etyeki Kúria, az Urban Betyár és a Goodspirit Whisky és Coctail Bar. (Tavaly az "Étlap és itallap design" és a "Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő felett" kategóriákban nem sikerült egyetlen pályázónak sem eredményt felmutatni.) Ugyanakkor a hasonló tematikájú "Logó és grafikai arculat" szekcióban három bronz, (Sushiroll, Calvera és Urban Betyár) egy ezüst (Stand25 bisztró) és egy aranyérem is gazdára talált – utóbbit az Anjuna Ice Pops grafikai megjelenése vitte el.


Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett
37/39
Gastro Design díjátadó - fotó: Mizsei Anett



Szállodák közt a Bambara Hotel**** és az Avalon Resort & Spa lettek a "JAB Szállodaipari berendezés és belsőépítészet – teljes ház" kategória bronzérmesei, ezüsttel a Loft Budapestet és a Babérliget Kúriát, az est egyik visszatérő szereplőjét díjazták. Aranyat az abádszalóki Butik Design Rooms nyert, s tulajdonosai hazavihették a "Palatinus legszebb fürdőszoba" különdíjat is. Az Avalon Resort mindemellé a "Spa és wellness" kategóriában aranyat nyert. A lobbykat mint a szállodák "kirakatát" külön szekcióban értékelték, de itt is csak két shorlistesre futotta: a W&M Hotel tervkoncepciója és az alsőörsi Marina Hotel jutott döntőbe. A Bambara Hotel**** a Sloinfo különdíját is elnyerte, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját, az "Év megújult hotele" címet a balatonfenyvesi Hubertus Hof Szálloda vehette át. A JAB különdíjjal ismerte el a Hotel Moments éttermét, az Andrássy úton található Bistro Fine-t.

Iden második alkalommal ítélte oda a zsűri a "Cool - az ev enteriőr tervezője" díjat. Ezt annak a tervezőnek adják aki az adott évben nemzetközi szinten is kiemelkedő projekttel gazdagította a magyar gastro dizájnt. A belsőépítészeti elismerést Vági Oszkár tervező kapta a Fama étterem megtervezeséért.

Mizsei Anett

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk