Pályázatok/Magyar

f_f_f_ „fiatalok feketén-fehéren” 2015

2015.07.20. 08:46

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2015-ben is országos, nyilvános pályázatot hirdet Magyarország fiatal építészei és tájépítészei részére. A pályázat célja a magyar építészek és tájépítészek legjobb eredményeinek bemutatása. 

Pályázati kiírás

A Magyar Építőművészek Szövetsége országos, nyilvános pályázatot hirdet Magyarország fiatal építészei és tájépítészei részére.

Az f_f_f2015. Reischl Gábor, a MÉSZ néhai elnökének kezdeményezésére 2006-ban elindított pályázat és vándorkiállítás folytatása. Mottói: 2006: reflexió helyzetjelentés, 2008: helytállás; 2010: helyreigazítás, 2013: helyek város vidék, 2015: egy hely.

A pályázat célja

A fiatal magyar építészek és tájépítészek legjobb eredményeinek bemutatása. Felmérni, hogyan működnek együtt, hogyan folytatják a hagyományokat, milyen módon járulnak hozzá egy hely, vagy közösség karakteréhez.

A részvétel feltételei

A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi már diplomázott, de a negyvenedik életévet még el nem ért építésze, építőművésze és tájépítésze, aki regisztrálta magát az on-line pályázatkezelő felületen. A pályázaton egy pályázó egy pályaművel vehet részt. A pályázó - személy vagy alkotóközösség - a regisztrációval és a pályázat benyújtásával hozzájárul pályázata nyilvános bemutatásához. A Bíráló Bizottság kizárja a bírálatból a formai és tartalmi követelményeket nem teljesítő, a határidőt lekéső, illetve hiányos pályaműveket.

A pályázat ütemezése

Meghirdetés, regisztráció kezdete 2015. július 15.
Kérdések határideje 2015. július 25.
Kérdésekre adott válaszok határideje 2015. július 30.
Pályaművek beadásának határideje 2015. szeptember 30. 24:00
Eredményhirdetés 2015. október 5.
A pályázatokat bemutató kiállítás 2015. október 20.

Regisztráció, és a pályázati dokumentáció beszerzésének módja

A pályázó névvel, postai és email címmel, telefonszámmal regisztrálhat a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján közzétett alábbi pályázatkezelő felületen:

www.meszorg.hu/p/index.php?m=palyazat&lap=1178

Az online regisztráció a pályázat meghirdetésétől a leadási határidőig elérhető. A pályázó a regisztrációt követően kap egy kódszámot, amely a pályázat folyamán azonosítóként működik, és ezzel tud bejelentkezni a pályázatkezelő felületre. A bejelentkezéshez szükséges azonosítót és a jelszót, a regisztrációt megerősítő e-mail tartalmazza. A regisztráció után tudja apályázó letölteni a pályázat kezelő felületről a pályázati kiíráshoz kapcsolódó adatlapot és a mintatablót.


Kérdések, és az ezekre adott válaszok módja, a pályázati dokumentáció véglegesítése

A pályázók kérdéseiket a pályázatkezelő felületen tudják megküldeni, és itt kapnak választ azokra. A Kiíró a kérdések megválaszolásának időpontjáig a kiírást módosíthatja, kiegészítheti.

Pályaművek benyújtása

A pályaműveket - a regisztráció után kapott azonosítóval és jelszóval belépve - a pályázat-kezelő felületre kell feltölteni. A sikeres feltöltésről a pályázók megerősítő e-mailt kapnak. A feltöltendő dokumentumok fájlneveként is az azonosító kódot kell megadni (pl.: 123456.pdf). Amennyiben a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatban technikai problémák adódnának úgy a puskas@memorycomputer.hu email címen lehet technikai segítséget kérni.

Beadandó munkarészek

A beadott munkák lehetnek megvalósult művek, de meg nem valósult terv is beadható (kivéve az f_f_f2006, 2008, 2010, 2013 pályázatok anyagai). A feltöltött dokumentumok mérete nem haladhatja meg összesen a 100 Mb-ot (egyenként a 20 Mb-ot).

A beadandó munkarészek

1.) A tervlap
1 db 31×76 cm-es print nyomtatására alkalmas szerkesztésű, képek/tervrajzok/szöveg fekete-fehérmontázsa, digitális formában, 300 dpi felbontásban, PDF formátumban.
(A tervlapot a mintalap szerint javasoltak alapján kérjük elkészíteni. A mintalap a pályázat kezelő felületről letölthető, és megnyitás / behívás után a megadott raszter alapján szerkeszthető. A tervlap összeállításához technikai segítség a bpdesign1@gmail.com e-mail címen kérhető.)
2.) A pályázati adatlap az alábbi információkkal:

  • A pályázó:neve, születési éve és helye, címe, telefonszáma, cégének vagy munkahelyének neve és címe
  • A pályamű (pl. épület, építmény, köztér, hely, terv, amit a pályázat bemutat) neve, helyszíne, a tervezés és a megvalósítás éve, a munkatársak nevei
  • A pályamű leírása magyar és angol nyelven (legfeljebb 2x1500 karakter szóközökkel)(Az adatlap minta a pályázat kezelő felületről letölthető)

3.) A pályázati anyag képei
A pályaművet bemutató - legfeljebb 8 db - digitális kép (pl. műszaki terv, látványterv, grafika, fotó) és apályázó arcképe (egyenként legalább 300 dpi felbontású fekete-fehér jpg vagy tif formátum).

A Bíráló Bizottság

Tagok:
Markó Balázs DLA építész, a SZIE–Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja
Molnár Csaba DLA építész, a BME Építészmérnöki Kar dékánja
Prof. Bachmann Bálint dr. építész,a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kardékánja
Dr. Illyés Zsuzsanna tájépítész, a Budapesti Corvinus Egyetem, Tájépítészeti és Településtervezési Kar docense
Huszár András építész, az f_f_f 2013 pályázat egyik nyertese, a Hello Wood társalapítója
Vukoszávlyev Zorán Phd építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének póttagja
Titkár: Borsos András építész

A Bíráló Bizottság tagjai közül elnököt választ, és az elnök által előterjesztett, majd a tagok által jóváhagyott munkaterv szerint végzi munkáját. A bizottság munkája nem nyilvános, döntése végleges, a döntés ellen fellebbezni nem lehet. A bizottság kiválasztja a nyertes pályaműveket. A Bíráló Bizottság a pályázatot összegző zárójelentést tesz közzé.

Díjazás

A Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján a bírálat során kiválasztott nyertes pályázatokat a bírálatot követően közzéteszi, azokból kiállítási anyagot és katalógust készít, a vándorkiállítást a magyar egyetemi városokban bemutatja. A kiválasztott pályázószemélyeket, illetve alkotóközösség tagjait, kérelmükre a Magyar Építőművészek Szövetsége az Alapszabálya szerint tagjai sorába felveszi.

Eredményhirdetés

A Bíráló Bizottság döntése alapján a Magyar Építőművészek Szövetsége kihirdeti a pályázat eredményét, a nyilvános eredményhirdetés végleges helyszínéről és időpontjáról a honlapján és a pályázati felületen ad tájékoztatást. A pályázat zárójelentését és az eredményhirdetésre szóló meghívót a regisztrált pályázóknak e-mailen megküldi, honlapján közzéteszi.

A pályaművek és a pályázati eredmények felhasználása:
A díjazottak pályázati anyaga a Magyar Építőművészek Szövetsége tulajdonába kerülnek, a pályamunkákat szakmai és reklámcélra bármely módon és bármely reklámhordozón (beleértve az írott és az elektronikus médiát), időre-, mértékre-, földrajzi területre nézve korlátozás nélkül további ellenszolgáltatás nélkül, de a szerzők nevének feltüntetésével felhasználhatja, azokat többszörözheti, terjesztheti, nyilvánosságra hozhatja.

Sáros László György DLA
a MÉSZ elnöke
Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

KÁLI SZOBROK // Egy hely

2022.09.02. 14:53
00:04:59

Az Egy hely mai részében a Balaton-felvidékre látogatunk: Kővágóörs és Köveskál között áll a "Káli Stonehenge", vagyis Veszprémi Imre szobrászművész Emberi komédia című alkotása.

Az Egy hely mai részében a Balaton-felvidékre látogatunk: Kővágóörs és Köveskál között áll a "Káli Stonehenge", vagyis Veszprémi Imre szobrászművész Emberi komédia című alkotása.

Nézőpontok/Történet

LÖVŐHÁZ UTCA // Egy hely + Építészfórum

2022.09.02. 14:51
00:09:05

Bevásárlóközpont, piac, Ganz-székház, elemi iskola és persze lövőház. Az Egy hely mai részében Torma Tamás a budai Lövőház utcán kalauzolja végig a nézőket, bemutatva a ma élettel teli sétálóutcaként ismert városrész színes múltját és jelenét, a Széna tértől a Marczibányi téren át a Haris parkig.

Bevásárlóközpont, piac, Ganz-székház, elemi iskola és persze lövőház. Az Egy hely mai részében Torma Tamás a budai Lövőház utcán kalauzolja végig a nézőket, bemutatva a ma élettel teli sétálóutcaként ismert városrész színes múltját és jelenét, a Széna tértől a Marczibányi téren át a Haris parkig.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk