Közélet, hírek

Folytatják a világ legmagasabb toronyépületének építését

2003.02.25. 09:48

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Sanghaj, Kína

A Sanghaji Pénzügyi Világközpont, amely 2007-re készülne el, a tervek szerint 492 méter magas lesz.

Sanghaj városi vezetői és egy japán ingatlancég bejelentette, hogy folytatják a világ legmagasabbjának szánt toronyépületének építését. A Sanghaji Pénzügyi Világközpont, amely 2007-re készülne el, a tervek szerint 492 méter magas lesz, lekörözve ezzel a jelenlegi világelső Kuala Lumpur-i Petronas-tornyokat, amelyek magassága 452 méter. Az építő a japán Mori Building részvénytársaság. A központot 1997-ben kezdték el építeni, de félbehagyták az ázsiai pénzügyi válság miatt.

Elképzelhető, hogy a sanghaji torony világrekordja rövid életű lesz. Ugyanis a New York-ban újjáépítendő Világkereskedelmi Központ ikertornyainak versenyben lévő pályázatai 640, illetve 541 méterrel számolnak - igaz, csak tetőszerkezetükkel, illetve csúcsukkal lennének magasabbak sanghaji vetélytársuknál. A terv folytatásáról szóló viták során a sanghaji illetékesek között nem merült fel, hogy tartanának egy esetleges terrortámadástól az óriástorony ellen - jegyzi meg az AFP. (MTI)

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk