Pályázatok/Magyar

Formatervezési pályázat 2014

2014.09.17. 10:08

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Hansgrohe

A Caracalla Fürdőszoba Stúdió és a Hansgrohe Magyarország Kft. AXOR márkája formatervezési pályázatot hirdet a fiatal tehetségek számára. Közös célunk, hogy támogassuk a következő generáció újszerű látásmódjának kibontakozását és megjelenési lehetőséget biztosítsunk ennek bemutatására.

A pályázat tárgya

Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva – avagy hogyan feszegethetjük a határt a megvalósíthatóság és a kivételesen egyedi, akár meghökkentő design között. A funkcionalitás, a környezettudatos vízfelhasználásra való törekvés és a megvalósíthatósági szempontok nem gördítenek gátat az újító formavilágnak és anyaghasználatnak. A Hansgrohe mindig élen járt e szempontok együttes, innovatív megvalósításában. Néhány példa erre az Hansgrohe AXOR márkájától a fürdőszobai világítást és a zuhanyfejet egyesítő Nendo, valamint a Phillippe Starck által tervezett Starck V család, mely egyedülálló üvegtestben engedi láttatni a víz útját.

A pályázókat arra kérjük, hogy mutassák be egy zuhany vagy egy csaptelep (opcionálisan mindkettő) tervét, mely egyedi, szokatlan designt képvisel, ugyanakkor megvalósítható.

A pályázók köre

A pályázatban minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák részt vehet. Pályázat egyénileg és csoportosan is benyújtható. Egy pályázó maximum 3 pályamunkát nyújthat be.

A pályázaton való részvétel feltételei

Pályázni csak olyan saját, egyedi tervvel lehet, amely más személy szerzői, illetve iparjogvédelmi jogát nem sérti. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díj átadását követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázat beküldésével a pályázó beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és azok anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója a nyilvánosság előtt bemutathatja. Amennyiben a kiíró valamely pályázatot megvalósításra érdemesnek találja és a termék megvalósítását, forgalmazását kezdeményezi, abban az esetben pályázóval külön megállapodást köt.

A pályázat menete, benyújtásának módja és határideje

A pályázat egyfordulós. A benyújtásra kerülő pályamű bármilyen technikával, szoftverrel, kézi rajzzal, modellel készülhet. A pályázatot elektronikus formátumban, 5 MB-ot nem meghaladó méretben, PDF formátumban, a palyazat@caracalla.hu e-mail címre kell elküldeni. Amennyiben a pályázathoz makett/modell is készült, arról kérjük a pályázati anyaghoz fotót csatolni. A pályázathoz kérünk csatolni egy JPG formátumú összefoglaló képet, montázst (maximum 1 MB méretben), melyen szerepel a pályázó neve és a pályamű rövid bemutatása, látványterve (ez az összefoglaló kerül bemutatásra a közönségszavazáson, illetve ez a kép kerül kiállításra a 2015. tavaszán sorra kerülő Caracalla Design Days rendezvényen).

A pályázatok leadásának határideje: 2014. november 28.

A pályázat tartalma

 • A pályázó neve, e-mail címe, telefonszáma, valamint annak a felsőoktatási intézménynek a megnevezése, melyben tanulói státusza áll fenn.
 • A tervezett tárgy, koncepció leírása (max. 1500 karakter).
 • Vázlatterv, látványterv
 • Összefoglaló, montázs, mely tartalmazza a pályázó nevét és a tervezett termék bemutatását, látványtervét (max. 1 MB, JPG formátumban)

Zsűrizés

A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, mely a Caracalla és a Hansgrohe Magyarország Kft. képviselőiből, illetve a hazai szaksajtó és belsőépítész szakma képviselőiből áll össze.

A zsűri elnöke Philip Grohe, a Hansgrohe cég alapító családjának tagja, az AXOR márka termékmenedzsere.

 • Császár Zoltán – ügyvezető igazgató, Hansgrohe Magyarország Kft.
 • Csurgó Ági – tulajdonos, Caracalla Fürdőszoba Stúdió
 • Martinkó József – az Oktogon Magazin vezető szerkesztője, design szakértő
 • Bogár Róbert – belsőépítész

Értékelési kritériumok és eredményhirdetés

Koncepció egyedisége

 • A kiírásban megfogalmazott téma kreatív feldolgozása
 • Újszerű anyag és formakezelés, innovatív látásmód
 • Megvalósíthatósági, ergonómiai szempontok figyelembevétele
 • Precizitás, leadott pályamű általános színvonala, minősége
 • A szakmai zsűrizés mellett a közönségnek is módja lesz a szavazásra. A közönségszavazás a Caracalla Facebook oldalán zajlik majd, ahol a szavazók a pályázók névvel ellátott összefoglaló anyagára adhatják le szavazataikat. A nyertes a legtöbb szavazatot kapott pályamű lesz.

Közönségszavazás időtartama: 2015. január 12-30. között

A pályázat eredményhirdetése: 2015. február 2.

Az ünnepélyes díjátadó 2015. február 25-én, a Caracalla Design Days 2015 nyitóestjén lesz, ahol a nyertes pályamunkák és a legkiemelkedőbb pályázatok is kiállításra kerülnek. Ezen a rendezvényen a hazai belsőépítész, illetve lakberendezői szakma és a sajtó képviselői tekinthetik meg a vezető nemzetközi gyártó cégek legújabb termékeit, valamint a pályázat anyagaiból készülő kiállítást (összefoglaló kép, illetve modell, amennyiben a nyertesek a pályázati anyaguk részeként ilyet is készítettek).

Díjazás

1. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 100 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

2. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 75 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

3. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

Közönségdíj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyeremények díjanként értendőek, tehát amennyiben a nyertes pályázat csoportmunkában készül, úgy a díj megosztásáról a nyerteseknek kell dönteniük, melyről a szakmai út résztvevőjének személyét illetően legkésőbb az ünnepélyes díjkiosztóig értesíteniük kell a szervezőket.

További információk:

www.caracalla.hu

www.facebook.com/pages/caracalla/168069386570738

palyazat@caracalla.hu

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk