Programok

Friss, versenyképes és formatervezett

1/1

?>
1/1

Friss, versenyképes és formatervezett
Programok

Friss, versenyképes és formatervezett

2015.09.17. 09:32

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Helyszín:
Iparművészeti Múzeum

Esemény kezdete:
2015.09.24. 22:00
Esemény vége:
2015.11.14. 23:00

A Design Héthez kapcsolódva Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj kiállítás nyílik szeotember 25-étől az Iparművészeti Múzeumban. A beérkezett alkotások közül most a legkiemelkedőbbeket, a hazai desgin legfrissebb szeletét tekintheti meg a nagyközönség.

Idén több mint háromszáz alkotás - innovatív hazai termék és koncepció - érkezett a Magyar Formatervezési Díj, és közel száz jelölés a Design Management Díj felhívásokra. A beérkező pályamunkák közül a legkiemelkedőbbeket, a díjjal elismerteket és a kiállítási jogot nyert alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Magyar Formatervezési Díj

A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett Magyar Formatervezési Díj pályázaton idén a nevezések tekintetében a termékek mezőnye volt a legerősebb: ebben a kategóriában 105 friss szemléletű, versenyképes alkotás érkezett. A formatervezett lámpák, bútorok, sporteszközök és innovatív ipari megoldások egy jelentős hányada már azt is bizonyította, hogy a design alkalmazása gazdaságélénkítő hatással bír. Számos közülük már sikeresen piacra lépett vagy épp a piacralépés küszöbén áll. A diákmunka és terv kategóriában több ígéretes, befektetőre váró koncepció kerül bemutatásra a kiállításon.


Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Díjnál ugyan fiatalabb, de gazdasági szempontból annál nagyobb jelentőséggel bíró Design Management Díjra a design-tudatos gazdálkodó szervezetek és intézmények pályázhattak. Az elismert vállalkozások és szervezetek mindegyike alátámasztja a designmenedzsment alkalmazásának szektortól független szükségességét. Az őket bemutató kiállítás olyan hazai vállalatokat, szervezeteket sorakoztat fel példaként, amelyek felismerték és tökéletesen alkalmazzák ezt a tudatos gondolkodást ahhoz, hogy gazdaságilag sikeressé váljanak.

A Magyar Formatervezési és a Design Management Díjhoz kapcsolódó kiállítások szeptember 25. - november 15. tekinthetőek meg az Iparművészeti Múzeumban. A bemutató a Home Sweet Home és a Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14) kiállításokkal együtt a Design Hét Budapest része.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk