Programok

Ingyen streamelhetőek Gary Hustwit dokumentumfilmjei

1/1

?>
1/1

Ingyen streamelhetőek Gary Hustwit dokumentumfilmjei
Programok

Ingyen streamelhetőek Gary Hustwit dokumentumfilmjei

2020.03.23. 14:40

Eseményinfó

Szerzők:
Kovács Dániel

Földrajzi hely:
Online

Építészek, alkotók:
Gary Hustwit

Esemény kezdete:
2020.03.17. 14:00
Esemény vége:
2020.04.21. 00:00

Az ismert dokumentumfilmes a következő hetekben heti bontással teszi elérhetővé dokumentumfilmjeit, többek közt a Helvetica font történetéről, Dieter Rams designerről, a várostervezés mikéntjéről és a 2016-os Velencei Építészeti Biennálén bemutatott munkát a jövő irodájáról.

Az amerikai függetlenfilmes Gary Hustwit legismertebb munkája az ún. Design-trilógia: a 2007-ben megjelent Helvetica az azonos nevű betűtípusról és mítoszáról, a 2009-ben megjelent Objectified, amely az ipari formatervezés, a tömeggyártás és a tárgykultúra kérdéseit járja körbe, valamint a 2011-es Urbanized, a város, az urbanisztika és a környezet kérdéseiről. 

Hustwit ezzel a hétten kezdődően saját oldalán, az Oh You Pretty Things-en hetente egy-egy filmjét teszi ingyenesen elérhetővé – a fentiek mellett a 2016-os Workplace-t, valamint legfrissebb munkáját, a Dieter Rams designerről szóló portréfilmet. Pontos sorrendet a filmes nem tett közzé, de az biztos, hogy a filmek heti váltásban követik majd egymást, így jó elfoglaltságot jelentenek a karantén-időszak estéire… A sorozat március 17-én kezdődött, a Helveticával.

Nyitókép: Gary Hustwit Rams című filmjének DVD-kiadása. Fotó: Gary Hustwit

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk