Programok

IX. Dabasi Építészeti Kiállítás - Építészet és táj

1/2

Meghívó

Meghívó
Meghívó
?>
Meghívó
?>
Meghívó
1/2

Meghívó

IX. Dabasi Építészeti Kiállítás - Építészet és táj
Programok

IX. Dabasi Építészeti Kiállítás - Építészet és táj

2013.09.16. 13:54

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Dabas, Magyarország

Esemény kezdete:
2013.09.19. 16:00
Esemény vége:
2013.09.26. 16:00

A 2013. évi Dabasi Építészeti Kiállítás témája: építészet és táj. Olyan kisebb-nagyobb tárgyszerű építményeket vizsgáltunk meg a kiállításra való felkészülés során, amelyek évtizedek alatt maguk is tájképi elemmé váltak, eggyé váltak a környezetükkel, valamint kiszolgálják az ember mezőgazdasági, vagy éppen vízgazdálkodási tevékenységeit. Az építménynek nem az építészeti minőségét vizsgáljuk, hanem a tájba, illetve annak a textúrájában való képi megjelenését.

Ha a térből kiragadunk egy képet és képzeletben rögzítjük, leképezzük magunkban, majd azt textúraként kezeljük, akkor kis absztraktcióval egy művészeti alkotást hozhatunk létre. A táj képe, ha síkba helyezzük, így is értelmezhető. Ez egy képi szövetet alkot. Nagyon nem is kell elvonatkoztatnunk ahhoz, hogy a hétköznapokban bárhol, bármikor „előhívjunk" egy nagyszerű képet, ami kizökkentve bennünket élménnyel tölti ki a pillanatot. Játék ez, egy nagyszerű szórakozás, ami a holt perceket élővé tudja tenni és mentális állapotunkat karban tartja úgy, hogy közben megtanulunk kommunikálni környezetünkkel.

Meghívó
2/2
Meghívó

Ha ezt a látásmódot megtanuljuk, akkor egyszer csak egy „képtárrá" válik közvetlen környezetünk ott és akkor, ahol épp vagyunk. A közösségben élők, ha csak néha így nézik a világot, akkor közelebb kerülnek egymáshoz és az őket körbevevő épített és természetes tájhoz.

Trafik Kör

Helyszín: 2370 Dabas, Szent István tér

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk