Programok

Kávé a szalonban - finisszázs

1/1

?>
1/1

Kávé a szalonban - finisszázs
Programok

Kávé a szalonban - finisszázs

2017.08.30. 07:16

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Építészek, alkotók:
Ekler Dezső

Helyszín:
Műcsarnok

Esemény kezdete:
2017.09.03. 15:00
Esemény vége:
2017.09.03. 17:00

Egy tárgy születése - Ekler Dezső építész porcelánjai az Alessinél. Vetített képes előadás és kiállítás-látogatás szeptember 3-án 17 órától a Műcsarnokban. 

"Már az első porcelánok virágkelyhet mintáztak az ezer évvel ezelőtti Kínában. Ritkák és drágák voltak, hiszen ezüstedényeket helyettesítettek, s inkább szakrális célra szánták őket. A régi kultúrákhoz hasonlóan a kínaiak is úgy gondolhatták, hogy az égitestek gigantikus tánca hatással van a földi élet formáira, s hogy talán a bolygók pályája rajzolja a virágok formáit is. Ma már tudjuk, hogy a növények látnak, képesek számolni, és mérik az időt. A tudósok ismerik az időmérő géneket, amelyek – számon tartva a nappalok hosszát – eldöntik, kezdődhet-e a virágzás. Hamarosan talán igazolódnak az ősi feltevések… Olyan csészéket próbáltam létrehozni, amelyek sok változatot tudnak, és rájöttem, erre leginkább a virágok képesek. Ugyanazt a számtalan kitárulkozó formát kínálják, amit a régi kínaiak is megláttak bennük – és talán a kozmoszban is. Tizenkét változatot terveztem, ebből a tulipán az első."

Ekler Dezső

Helyszín: Műcsarnok Előadóterem és Kamaraterem
Időpont: szeptember 3., 17-19 óra

A belépés ingyenes.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk