Pályázatok

Kormányzati épület(együttes) építészeti tervezésére kiírt pályázat

1/1

?>
1/1

Kormányzati épület(együttes) építészeti tervezésére kiírt pályázat
Pályázatok

Kormányzati épület(együttes) építészeti tervezésére kiírt pályázat

2007.04.12. 09:36

Kormányzati épület(együttes) építészeti tervezése Budapest - Nyugati pályaudvar térsége városépítészeti javaslatának egyidejű kialakításával A pályázatok vagy részvételi jelentkezések benyújtásának határideje:  2007. július 11. - 24:00.

Kormányzati épület(együttes) építészeti tervezése Budapest - Nyugati pályaudvar térsége városépítészeti javaslatának egyidejű kialakításával

Meghatározás:  
A projekt átfogó célja a Budapest területén jelenleg elszórt, változó színvonalú, és többségükben az irodaépületekkel szemben támasztott modern követelményeknek meg nem felelő épületekből a kormányhivataloknak egy egységes, újonnan létrehozott kormányzati épület(együttes)be történő költöztetése, olyan módon, hogy ez a kormányzati épület(együttes) egy újonnan létrejövő, Budapest városszerkezetébe szorosan és szervesen illeszkedő, élő új városrész egyik elemeként jöjjön létre.

A Kiíró célja, hogy az új Kormányzati Negyed fejlesztési területén belül elhelyezendő kormányzati épület(együttes)re vonatkozó, a pályázati kiírásban megfogalmazott tervezési programot városépítészeti, építészeti és műemlékvédelmi szempontból magas színvonalon teljesítő, megvalósításra legalkalmasabb tervjavaslatot megtalálja. A Kiíró célja továbbá az is, hogy az új Kormányzati Negyed teljes fejlesztési területére vonatkozó városrendezési tervjavaslatokat összegyűjtse, és ezek felhasználásával egy olyan új szabályozási terv elkészülését segítse elő, ami biztosítja, hogy a kormányzati épület(együttes) körül kialakuló új városrész Budapest városszerkezetébe szervesen illeszkedjen, és funkciói, elrendezése alapján élő, a város szerves részét képező új negyedként jöjjön létre.

A tervpályázat keretében kerül sor a kormányzati épület(együttes) tervezési feladata megvalósítására legjobban alkalmas tervjavaslat (pályamű) kiválasztására, melynek szerzőjével a Kincstári Vagyoni Igazgatóság tervezési szerződést kíván kötni a kormányzati épület(együttes) engedélyezési, részletes kiviteli tervdokumentációja elkészítésére (minden szakág vonatkozásában). A Kincstári Vagyoni Igazgatóság - saját döntése alapján - a tendertervek elkészítésére is szerződhet a nyertes pályamű szerzőjével, amelyre (ha a Kincstári Vagyoni Igazgatóság erre igényt tart) a nyertes pályamű szerzőjének készen kell állnia, de a KVI nem vállal kötelezettséget arra, hogy a tendertervek elkészítését megrendeli.
A tervezési megbízás nem terjed ki az új Kormányzati Negyed teljes fejlesztési területére vonatkozó városrendezési terv, szabályozási terv elkészítésére.

Az eljárás fajtája:  
Nyílt.

A pályázatok (pályaművek) elbírálási szempontjai:  

 • • Új kormányzati épület(együttes) megvalósításának építészeti szempontrendszere
 • o Funkcionális igények kielégítése
 • o Építészeti minőség
 • o Új kormányzati negyed épületeinek kapcsolata a közvetlen környezetével
 • • Megvalósíthatósági szempontrendszer
 • o Időbeli megvalósíthatóság
 • o Ütemezettség, befejezettség
 • • Környezettudatos szemlélet megjelenése építésben, üzemeltetésben
 • • Városrendezési szempontrendszer
 • o Budapest - Nyugati pályaudvar és környéke
  - A pályaudvar közfunkciói és annak építészeti megjelenítése
  - A pályaudvar kapcsolata az újonnan épülő és meglévő környezettel
  - Fejlesztési terület funkciói és annak építészeti megjelenítése
 • o Fejlesztési terület környezetének rendezése
  - A teljes fejlesztési terület városépítészeti, infrastrukturális kapcsolata a szűkebb és tágabb környezettel
 • • Gazdasági szempontok (építés tervezett költségének betarthatósága).


A dokumentáció beszerzésének feltételei  

A dokumentáció beszerzésének határideje: 2007. június 29. - 12:00.
Ár: 90 000 HUF.
A fizetés feltételei és módja: A dokumentáció ellenértéke bruttó 90 000 HUF vagy ezzel egyenértékűnek tekintett 360 EUR.
A pályázók a tervpályázati hirdetményt, a tervezési programot és annak mellékleteit is tartalmazó tervpályázati dokumentáció ellenértékét
- forintban történő megfizetése esetén: a BM Beruházási és Közbeszerzési Zrt. (BM BK Zrt.) MKB Bank ZRt.-nél vezetett 10300002-20260206-00003285 sz. számlájára,
Nemzetközi forgalomban IBAN számlaszám: HU94 1030 0002 2026 0206 0000 3285
- euróban történő megfizetése esetén: a BM Beruházási és Közbeszerzési Zrt. (BM BK Zrt.) MKB Bank ZRt.-nél vezetett 10300002-20260206-48820019 sz. számlájára
történő átutalással egyenlíthetik ki.
Nemzetközi forgalomban IBAN számlaszám: HU 87 1030 0002 2026 0206 4882 0019
SWIFT kód: MKKB HU HB
Az átutalás közlemény rovatában a BM BK Zrt. kéri a 75-07-1859 hivatkozási számot feltüntetni.
A dokumentáció ellenértékének visszakövetelésére nincs lehetőség.

A dokumentáció rendelkezésre bocsátásának módja:
A dokumentáció személyesen vagy postai úton (papíralapon és elektronikus formátumban) vehető át a következők szerint:
Személyesen: jelen hirdetmény közzétételének napjától kezdve munkanapokon 9:00-13:00 óra között (helyi idő szerint) az I.1) pontban meghatározott 3. címen a dokumentáció ellenértékének kifizetését igazoló dokumentum benyújtásával.
Postai úton: jelen hirdetmény közzétételének napjától kezdve a Pályázó levélben/fax útján kérelmezheti a dokumentáció postai megküldését az I.1) pontban meghatározott 3. címen, a levélhez/faxhoz csatolnia kell a dokumentáció ellenértékének kifizetését igazoló dokumentumot.
A pályázati dokumentáció magyar nyelven érhető el, a dokumentáció esetleges egyéb fordítási költségei Pályázót terhelik.
A dokumentáció saját részre történő megvásárolása a tervpályázati eljárásban való részvétel feltétele. Közös pályázat esetében elegendő, ha a közösen pályázók egyike vásárolja meg a dokumentációt a saját nevében. A dokumentáció másra nem ruházható át.

A pályázatok (pályaművek) vagy részvételi jelentkezések benyújtásának határideje:  
2007. július 11. - 24:00.

Az odaítélendő díjak száma és értéke:
A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 100 millió HUF áll rendelkezésre.
A díj legnagyobb összege: bruttó 20 millió HUF.
A díj legkisebb összege: bruttó 1 millió HUF.
Díjak száma: a Bíráló Bizottság döntése határozza meg.

A bíráló bizottság tagjainak neve:  

 1. Görözdi György, elnök
 2. Sylvester Ádám DLA, társelnök
 3. Keszthelyi Péter, szakmai titkár
 4. Beleznay Éva, tag
 5. Daniel Libeskind, tag
 6. dr. Hajdu Miklós, tag
 7. dr. Hans Stimmann, tag
 8. Josep A. Acebillo i Marín, tag
 9. ifj. Kálmán Ernő DLA, tag
 10. Mihályfi László, tag
 11. Tétényi Éva, tag
 12. SchwarczukÁgnes, póttag
 13. dr. Poczkodi Balázs, jogi szakértő

Részletes tervpályázati kiírás (magyar és angol nyelven) a csatolt dokumentumokban található

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Helyek/Infrastruktúra

MOSÓHÁZAK // Egy hely + Építészfórum

2020.09.16. 13:04
00:05:55

Ismét a Balaton környékére, konkrétan pedig a Balaton-felvidék három falvába visz el Torma Tamás az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában. Köveskálra, Kővágóörsre és Óbudavárra a három település jó állapotú mosóházai kapcsán a stáb, de persze a nagy hagyományú, egykor a közösség életének központi helyszínét jelentő épületek mellett a korabeli szokások is szóba kerülnek a videóban.

Ismét a Balaton környékére, konkrétan pedig a Balaton-felvidék három falvába visz el Torma Tamás az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában. Köveskálra, Kővágóörsre és Óbudavárra a három település jó állapotú mosóházai kapcsán a stáb, de persze a nagy hagyományú, egykor a közösség életének központi helyszínét jelentő épületek mellett a korabeli szokások is szóba kerülnek a videóban.

Helyek/Köztér

A GÖMBKILÁTÓ // Egy hely + Építészfórum

2020.09.03. 14:12
00:05:11

A brüsszeli Atomiumra is reflektáló Gömbkilátó az 1963-as fővárosi BNV-re készült a Székesfehérvári Fémmunkás Vállalat tervezésében. Hogy a poli-gömb története miként ível át Brüsszeltől egészen Balatonboglárig, arról az Egy hely és az Építészfórum videósorozatában Torma Tamás mesél.

A brüsszeli Atomiumra is reflektáló Gömbkilátó az 1963-as fővárosi BNV-re készült a Székesfehérvári Fémmunkás Vállalat tervezésében. Hogy a poli-gömb története miként ível át Brüsszeltől egészen Balatonboglárig, arról az Egy hely és az Építészfórum videósorozatában Torma Tamás mesél.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk