Közélet, hírek

Legyen (továbbra is) Csontváry Múzeum Pécsett

1/1

?>
1/1

Legyen (továbbra is) Csontváry Múzeum Pécsett
Közélet, hírek

Legyen (továbbra is) Csontváry Múzeum Pécsett

2016.04.18. 10:30

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Pécs

A közelmúltban meghirdetett Csontváry képeit bemutató kiállítótér tervezésére kiírt ötletpályázat meglepte a pécsieket, akik számára múzeum összeforrt a város kulturális életével. Pécs Polgármestere bejelentette, hogy Pécs ragaszkodik a Csontváry Múzeumhoz. 

A Dél-dunántúli Építész Kamara közleménye

Ismertek voltak ugyan azon vélemények, melyek szerint a képeknek jobb helye lenne Budapesten, de egy ötletszerű helykijelölés azt az üzenetet is hordozta, mint ha jelenleg a múzeumnak nem is lenne otthona.

A Dél-dunántúli Építész Kamara örömmel hívja fel a figyelmet Pécs Polgármesterének bejelentésére, mely szerint Pécs ragaszkodik a Csontváry Múzeumhoz, és új múzeum építése esetén megfelelő helyszínt is fel tud ajánlani annak számára. Az UNESCO világörökség területén, a várfal, a Székesegyház és a szabadtéri színpad ölelésében fekvő terület az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódóan egyszer már kellően inspiráló volt a Nagy Kiállítótér elhelyezéséhez. Az akkor meghirdetett nemzetközi pályázatra 42 pályamű érkezett, és a megvalósítás nem a városon múlott.

Kérjük Építész Barátainkat, hogy támogassák Pécs törekvését a Csontváry Múzeum megtartásában. Pályaműveikkel is adjanak esélyt, hogy pécsi helyszínhez kötődjön az új épület gondolata.

A Városháza rendelkezésre bocsátotta a Káptalan utcában levő területtel kapcsolatos információkat. A helyszínrajzon és műszaki adatokon túl, a Csontváry Múzeum jelenlegi anyaga és a korábbi tervpályázatok is megtalálhatóak az alábbi linkeken:
A dokumentáció megtalálható a www.pecs.hu honlapon.

Közvetlenül letölthető innen.


Dél-dunántúli Építész Kamara 
Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk