Közélet, hírek

Meghalt Kerékgyártó Béla

1/1

Kerékgyártó Béla

Kerékgyártó Béla
?>
Kerékgyártó Béla
1/1

Kerékgyártó Béla

Meghalt Kerékgyártó Béla
Közélet, hírek

Meghalt Kerékgyártó Béla

2018.12.05. 16:16

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Elhunyt Kerékgyártó Béla filozófus; az építészet, a BME Építészmérnöki Kar valamint az Építőművészeti Doktori Iskola iránt elkötelezett, generációk szemléletét formáló oktatója, a MÉSZ Kotsis-díjasa. Halála pótolhatatlan veszteség az építész szakmának.

"Bölcsészként végeztem Debrencenben, illetve Budapesten. 1983 óta tanítok a Filozófia és Tudománytörténet Tanszéken, amely az idők során sokat változott, de mindig szinvonalas, barátságos, jó légkörű munkahely volt és ma is az. A 90-es évek óta elsősorban építészettel, várossal és esztétikával kapcsolatos tárgyakat tanítok, főként építészeknek, de természetesen más karok hallgatóinak is. Budapest mellett Berlin, Amszterdam és Bécs építészetével és kultúrájával foglalkoztam behatóbban. Kutatásaim és publikációim is elsősorban ezekhez a területekhez kapcsolódnak. Így a modern és kortárs építészet és város elméleti és kulturális kérdései foglalkoztatnak." - írta saját életpályája összefoglalásaként a magyar építészeti gondolkodás egyik legmeghatározóbb alakja. Kerékgyártó Béla 69 évet élt.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk