Közélet, hírek

Miskolci fedett sportuszoda - tervpályázat eredményhirdetés

1/1

?>
1/1

Miskolci fedett sportuszoda - tervpályázat eredményhirdetés
Közélet, hírek

Miskolci fedett sportuszoda - tervpályázat eredményhirdetés

2007.07.25. 07:54

Három terv részesült megosztott I. díjban, két terv megosztott II. díjban, egy terv kapott III. díjat

A tervpályázati eljárás címe:
„Miskolci Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő miskolci, belterületi, 40597/18 hrsz-ú, természetben Miskolc II. kerületében található, művelés alól kivett, összesen 36299 m2 területű ingatlanon fedett sportuszoda-beruházás megvalósítása"

A pályázat eredménye


Megosztott I. díjban részesül (bruttó 3.300.000,- Ft)

I. bírálati sorszámú pályamű
Szerző: Tarnóczky Tamás Attila építész, vezető tervező, Építészkohó Kft.,

III. bírálati sorszámú pályamű
Szerző: Kiss Gyula építész vezető tervező, Kiss és Járomi Építésziroda Kft.
Résztvevők: Kiss Gyula építész vezető tervező, Járomi Irén építész vezető tervező, Konrád Péter építész tervező, Holló Hunor építész tervező, Kéki András építész tervező, Nagy Márk építész tervező, Horváth Kund tartószerkezeti tervező, Becsák Péter közlekedéstervező, Debreczeni Józsefné gépésztervező (uszodatechnika), Lovas Albert gépésztervező (épületgépészet), Németh Krisztina tűzvédelmi szakértő

VIII. bírálati sorszámú pályamű
Szerző: Kovács András, Keletterv Kft.
Munkatársak: Dezső Zsigmond, Bokor András, Sallai Zoltán, Sándor János, Rajkai Ferenc, Adorján György, Dedinszky András


Megosztott II. díjban részesül (bruttó 2.000.000,- Ft)


VI. bírálati sorszámú pályamű
Szerzők: B. Szabó Veronika, Osváth Gábor, Szeift Zsuzsanna, Radnóczi László, Radnóczi András, Bányai Éva, XYZ Építészstúdió Kft.
Társtervezők: Szántó László, Bokor András, Szebeni László, Tóth Zoltán, Szenzenstein Rita, Jámbor Kornél, Mőcsényi Flóra, Havasi Zoltán

XVI. bírálati sorszámú pályamű
Szerző: Rosta S. Csaba építész, vezető tervező, RAS Építész Kft.
Építészet/Generáltervezés: Nyáradi Károly, Pados Melinda, Raffay Júlia, Száraz Andrea, Ragányi Ágnes, Rosta Bendegúz; Munkatársak: Sándor János, Fodor Balázs, Börzsei Lajos, Szép Vera; Statika/Szerkezettervezés: dr. Ivits Iván; Épületgépészet: dr. Léderer András, Munkatárs: Zágonyi Szabó Árpád; Medencegépészet: Száraz Attila; Épületvillamosság: Perger Ágoston; Zöldtető: Prekuta János; Épületszigetelés: Zádor Oszkár

III. díjban részesül (bruttó 1.100.000,- Ft)

XIII. bírálati sorszámú pályamű:
Szerzők: Mányi István, Mányi Dániel - Mányi Építész Stúdió Kft.
Építész munkatársak: Kardos Gábor, Pántó Áron; Statika: Szabó Lajos; Épületgépészet: Szigyártó Gábor; Erős és gyengeáramú berendezések: Papp Péter; Környezetrendezés: Balogh Péter István, Radics Mónika; Forgalomtechnika: Frikker Gizella; Vízgépészet: Szebeni Gábor; Tűzvédelem: Venczel Sánor; Külső közmű: Szalkai Béláné

A tervpályázat célja, hogy a Kiíró a tervpályázati kiírásban és dokumentációban megfogalmazott tervezési programot építészeti, sporttechnológiai, uszodatechnológiai szempontból magas színvonalon teljesítő, megvalósításra legalkalmasabb tervjavaslatot megtalálja.

A pályaművek összefoglaló értékelése:
A beérkezett 17 db pályázat többsége alapvetően igényes a kiíró szempontjait figyelembe véve készült. A Bíráló Bizottság a tervpályázatot egyhangúlag sikeresnek minősítette. Több pályamunka is kisebb, nagyobb korrekciókkal a megvalósításra alkalmassá fejleszthető, a Bíráló Bizottság az építés és üzemeltetés együttes szempontjait és a beruházás, valamint az üzemeltetés várhatós költségeit is figyelembe véve igyekezett a legalkalmasabb tervet kiválasztani. Fontos szempont volt az is, hogy a város ezen részének környezeti illeszkedését, hagyományait és a környezettudatos építés szempontjait is előtérbe helyezte az építésre alkalmas terv kiválasztásánál. A bizottság a díjazásnál fontos szempontnak tartotta, hogy a lehető legtöbb értékes és felhasználható elemet tartalmazó pályázatot díjazásra javasoljon.

A Bíráló Bizottság ajánlása a Kiíró részére:
A Bíráló Bizottság az elvégzett értékelés és a pályázatok részletes elemzése alapján ajánlja, hogy a tervpályázati eljárást követő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban a Kiíró az első és második díjas pályázókat kérje fel ajánlattételre a végleges tervező és a megvalósításra alkalmas végleges terv kiválasztása céljából.

A Bíráló Bizottság fontosnak tartja kiemelni, hogy az általa kiválasztott 5 pályázó mindegyike megvalósításra alkalmassá fejleszthető tervet készített. A díjazott tervek ismeretében a tervpályázati eljárást követő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásra ajánlott tervek közül a megvalósítandó épület tervének kiválasztáshoz azonban a Bíráló Bizottság javasolja a költségkeretnek a megvalósítandó programhoz történő igazítását.

A Bíráló Bizottság összetétele:
Elnök
Keszthelyi Péter - BM Beruházási és Közbeszerzési Zrt., építész

Szakmai titkár
Ujvári Andor - Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának delegáltja, építész

Bíráló Bizottsági Tagok
Dukai Zoltán - Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának delegáltja
Thoma Emőke - Magyar Építész Kamara delegáltja, építész
Kalmár László - Magyar Építész Kamara delegáltja, építész
Kőszegi Attila - Magyar Építész Kamara delegáltja, építész

Bíráló Bizottság szakértői
Molnár Zoltán - MBSZ által delegált beruházási szakértő
Janek László - BM BK Zrt. által delegált technológiaüzemeltetési és gépészeti szakértő
Zékány Márta - NUSI által delegált sporttechnológiai és uszodaüzemeltetési szakértő
Dr. Peterdi Anikó - BM BK Zrt. által delegált Jogi szakértő

forrás: www.bmbk.hu

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk