Közélet, hírek

Mit tehetünk Haitiért?

1/1

?>
1/1

Mit tehetünk Haitiért?
Közélet, hírek

Mit tehetünk Haitiért?

2010.01.22. 07:24

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Port-au-Prince, Haiti

Az Architecture for Humanity nonprofit szervezete több mint 40.000 szakmabelit mozgósított, hogy segítséget nyújtsanak a tervezésben és a kivitelezésben a földrengés pusztította országban.

1/1

Másfél hete a Richter-skála szerint 7-es erősségű földrengés rázta meg Haiti szigetét, az ország fővárosát, Port-au-Prince-t, és elképzelhetetlen pusztítást végzett, sőt azóta több utórezgés tovább rontott a pokoli helyzeten. A becslések szerint 50 és 200 ezer közé tehető az elhunytak száma. Haiti újjáépítési terveihez máris hozzáfogtak, és az Architecture for Humanity nonprofit szervezete több mint 40.000 szakmabelit mozgósított, hogy segítséget nyújtsanak a tervezésben, a kivitelezésben és a szükséges szolgáltatások pótlásában.

A tervezés előkészítése és a károk felmérése már megkezdődött, és a program ötéves ütemezése is elkészült. Az újjáépítési akcióhoz már csatlakozott a katasztrófa sújtotta övezetekben ideiglenes otthonok tervezésével és építésével foglalkozó brit Article 25 és a Habitat for Humanity is. Az Architecture for Humanity ezúton kéri a szakmabeliek segítségét, hogy adományaikkal járuljanak hozzá a hosszútávú újjáépítés költségeihez.

Az adományozás módjáról információ itt: architectureforhumanity.org

forrás: worldarchitecturenews.com

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk