Épülettervek/Középület

Nemzeti Tenisz Edzőközpont

1/10

Látványterv

?>
Látványterv
?>
Látványterv
?>
Látványterv
?>
Látványterv
?>
Látványterv
?>
Látványterv
?>
Alaprjaz
?>
?>
Alaprajz
?>
Helyszínrajz
1/10

Látványterv

Nemzeti Tenisz Edzőközpont
Épülettervek/Középület

Nemzeti Tenisz Edzőközpont

2014.08.27. 12:03
MÉD

Projektinfó

URL:
A4 Stúdió

Tervezés éve:
2014

Stáblista

építtető: Nemzeti Sportközpontok
statika: Konstruaterv Kft, László Viktor
épületgépészet: Astra-Consilium Kft, Végh Benedek
tűzvédelem: Segesdi Ferenc
villamos tervező: Planet  Kft., Tóth Zoltán, Juhász Péter
talajmechanika: Dr. Vásárhelyi Balázs
közmű: Kádár László, Béki Zoltán
közlekedés, Út: Visneyi Ilona
kert és táj: Preszter Márta

MÉD:

Letölthető dokumentumok:

Helyszínünk Budapest. Óbuda. Korábban a Bányászati Vállalat teniszcentruma volt, jelenleg Nemzeti Tenisz Edzőközpont kilenc kültéri – salakos és kemény borítású –, valamint egy fedett, fémszerkezetű, dongaíves, kemény borítású teniszpályával. Bemutatjuk Kendik Géza és munkatársai engedélyezés alatt álló tervét a teniszközponthoz kapcsolódó épületekre.

Helyszínünk Budapest, Óbuda, mely korábban a Bányászati Vállalat teniszcentruma volt, jelenleg Nemzeti Tenisz Edzőközpont 9 kültéri (salakos és kemény borítású) valamint egy fedett fém fedésű, donga szerkezetű kemény borítású teniszpályával.

A pályákhoz tartozik egy konténerekből készült iroda-öltöző épület, mely 40 éve épült, korszerűtlen, így lebontásra kerül.
Az új, tervezett épület funkciója: tenisz edzésközpont, sportcentrum, mely elsősorban a felnőtt és korosztályos válogatottak edzésmunkáját szolgálja, de valamennyi magyar teniszező (profi és amatőr) első számú találkozóhelye.

Látványterv
3/10
Látványterv

Helyszínünk egy katlan, melynek érkezési pontja (autók, gyalogos) 8 m-rel magasabban fekszik, mint a pályák szintje. Egy nagyon keskeny, meredek domboldalon helyeztük el 3 szintes épületünket.

A legfelső, érkezési szinten találhatók a szövetség, edzők, játékvezetők irodái, melyek vizuális kapcsolatát a pályákkal erősíti a hosszan elnyúló terasz. Ugyanezen a szinten, sokkal zártabb szárnyban, nem a pályákra tájoltan helyeztük el a 16 ágyas szállásfunkciót.

Látványterv
6/10
Látványterv

Egy szinttel lejjebb található a konditerem és öltözők mellett a büfé, asztalokkal, terasszal. Akárcsak a világ nagy teniszcentrumaiban (Roland Garros, Wimbledon stb.) itt zajlik az élet, sportolók, edzők, szülők, menedzserek beszélgetnek, időpontokat egyeztetnek.
A pályák szintjén találhatóak a fedett futópályák, létesítményt kiszolgáló raktárak, vizes blokkok.

Az épület tömegalakítása követi, pontosabban leköveti a terep adottságait. Anyaghasználata a külső szemlélő számára is egyértelműsíti, hol, melyik részén találhatók a nyitott, ( büfé, terasz, edzők és vezetők irodái ) funkciók és hol a zártabb, a pályákkal vizuális kapcsolatot nem igénylőek (szállás, öltözők stb. ) Így jellemzően két anyagot használtunk: nagyméretű, szint magas üvegfelületeket ill. tömör, lamellás, színes fémburkolatot, melynek színei utalnak a helyszín adottságaira (salak ,növényzet )

Jelenleg építési engedélyezés alatt, kiviteli tervek készítése közben tart a projekt. A tervek szerint év végi kezdéssel, jövő nyári átadással számolhatunk.

Kendik Géza

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk