Pályázatok

Pályázat Pro Architectura díjra

2009.03.22. 06:01

Cikkinfó

Vélemények:
2

Dosszié:

Letölthető dokumentumok:

A 2009. évi Pro Architectura Díjakra a pályázatok benyújtásának, illetve postai feladásának határideje április 24. (péntek) 14 óra

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium hirdetménye

a 2009. évi Pro Architectura-Díjak adományozásáról

A miniszteri rendelettel szabályozott Pro Architectura-Díj egy adott építészeti alkotás kiemelkedő színvonalának elismeréseként a tervező építész(ek) számára adható miniszteri kitüntetés.

Az adott mű megalkotásában tervezőtársként együttműködő, a kiemelkedő eredményhez alkotói minőségben hozzájáruló két vagy több építész tervező között a díj megosztható, ha erre vonatkozó előzetes megegyezésükről mindannyian írásban nyilatkoznak. Nyilatkozat híján a szerzőként első helyen feltüntetett, illetve a pályázatot benyújtó építész tervező kapja a díjat. A díjat ugyanaz a személy több alkalommal is megkaphatja, de öt éven belül csak egyszer. Évente legfeljebb öt díj adományozható. A díjjal emlékérem, az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár.

A díj átadásának napja minden évben az Építészet Világnapja, október első hétfője, amely az idén 5-ére esik.

A díjat a Pro Architectura Díj Bizottság javaslata, illetve dr. Szaló Péter területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár előterjesztése alapján Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere adományozza.

A Pro Architectura Díj Bizottság elnöke Fegyverneky Sándor országos főépítész, főosztályvezető, a Bizottság tagjai Karácsony Tamás, Koller József, Marosi Miklós, Rudolf Mihály, Sáros László és Vikár András Ybl Miklós-díjas építészek. A Bizottság titkára Zsilinszky Gyula (tel: 441 77 79, e-mail: gyula.zsilinszky/kukac/meh.gov.hu Zsilinszky.Gyula/kukac/nfgm.gov.hu [a változás bejegyezve 2009. március 25-én])

A 2009. évi Pro Architectura-Díjakra a pályázatok benyújtásának, illetve postai feladásának határideje április 24. (péntek), 14.00 óra

A díj adományozására olyan épülettel (művel) lehet pályázni, amely minden tekintetben szabályos körülmények közt valósult meg, a benyújtási határidőt megelőző egy évvel korábban már szabályosan használatba vették, illetve folyamatosan használják, továbbá amelynek a bírálat keretében történő helyszíni megtekintéséhez a tulajdonos (kezelő) hozzájárult.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó(k) nevét és elérhetőségét (postacím, telefon, e-mail) a pályázati dokumentáció belső címoldalán, vagy más könnyen megtalálható, feltűnő helyen,
  • tervezőtársak együttes pályázata esetében egyenként aláírt közös nyilatkozatot az egyetértésről,
  • a pályázó(k) szakmai pályafutásának tömör ismertetését,
  • a mű megismeréséhez szükséges tartalmú tervlapokat min. A/4, max. A/3 formátumban,
  • műszaki leírást a szokásos tartalommal,
  • az épületről készült fotókat, továbbá CD-t. (utóbbit lehetőleg PDF formátumban)

Fentieken kívül a pályázathoz csatolható minden olyan további dokumentum, adat vagy mértékadónak tekinthető vélemény, amely az elbírálást segíti, illetve amelyet a pályázó(k) a bemutatkozáshoz lényegesnek tart(anak).

A pályázati dokumentáció említett részeit egybekötve vagy fűzve kell benyújtani.

A pályázatok postán beküldhetők a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Építésügyi és Építészeti Főosztálya címére, vagy személyesen benyújthatók ugyanezen Főosztály titkárságán. (1077 Budapest, VII. Kéthly Anna tér 1. II. em.; tel.:441 77 70)

További tudnivalók e hirdetmény mellékletében olvashatók!

Pro Architectura Díj Bizottság

Vélemények (2)
tnt
2009.04.06.
11:33

"További tudnivalók e hirdetmény mellékletében olvashatók!"

Lemaradt a hirdetmény melléklete!!!

rokon
2009.04.06.
16:52

@tnt: Jogos volt az észrevétel, elnézést, pótoltam.

a szerk.

Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk