Pályázatok/Magyar

Pályázati felhívás Land Art művek létrehozására

1/3

Bercel

Bercel
Bercel
Berceli kastély
?>
Bercel
?>
Bercel
?>
Berceli kastély
1/3

Bercel

Pályázati felhívás Land Art művek létrehozására
Pályázatok/Magyar

Pályázati felhívás Land Art művek létrehozására

2016.08.01. 12:44

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Bercel

Nógrád megye festői szépségű tájára, Szanda és Bercel bányák térségébe, egy közel 500 méteres magasságban található fennsíkra invitálják alkotni a kihívásokat kereső művészeket. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 3.

Időpont: 2016. augusztus 7-14. (Az alkotókat már augusztus 4-től várjuk.)

Helyszín: Bercel Kastély, 2687 Bercel,  Kenderváros u 11.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 3.

A környéken évek óta élénk zenei élet zajlik.  Idén, az immár hagyománnyá vált Berceli Zene Mesterkurzus ideje alatt, 2016. augusztus 7-14. között a képzőművészetet is szeretnék bevonni a kurzus programjába.

Bercel
1/3
Bercel

Jelen felhívás célja a zenei mesterkurzusok összművészeti fesztivállá történő továbbfejlesztése, ahol a különféle művészeti ágak, valamint a fantasztikus természeti környezet egymással szoros kapcsolatba kerülnek, a művészet különféle területei összefonódnak. A tájban található különleges rom épület koncertteremmé, a fennsík pedig műalkotások hordozójává válik.
Ennek megfelelően a környezettel szoros kapcsolatban álló Land Art művek létrehozására született a felhívás.

Berceli kastély
3/3
Berceli kastély

2016-ban először, egy "Fesztivál Labor" keretei között a Land Art, a természetművészet felé nyitott alkotóknak kívánnak a szervezők lehetőséget nyújtani projektjeik megvalósítására. Amelyen a helyben található, természet által adott anyagok (fa, kövek, virágok, stb.) használatával a tájba illeszkedő műalkotások létrehozását várják. Az alkotások fejében a művészek és kedveseik számára korlátozott számban szállást és medencehasználatot tudunk biztosítani. Étkezésekről, valamint a Bercel Kastély és a Fesztivál Labor közötti közlekedésről a művészeknek maguknak kell gondoskodniuk. 

A Fesztivál Laborról és az ott készülő művekről dokumentáció készül.

Jelentkezés: Petro Kinga, kinga.petro@h2r.hu 

Jelentkezési feltétel: portfólió,

 

 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk