Design/Formatervezés

Somlai-Fischer Szabolcs a kísérletező építészek között Velencében

2008.08.15. 11:11

Somlai-Fischer Szabolcs személyében idén magyar meghívottja is van az Olasz Pavilonban megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi válogatásnak, melyet minden alkalommal a biennále főkurátora jegyez.

Somlai-Fischer Szabolcs személyében idén magyar meghívottja is van az Olasz Pavilonban megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi válogatásnak, melyet minden alkalommal a biennále főkurátora jegyez.

A két éve a Magyar Pavilonban szereplő re:orient kiállítás koordinátorát az Experimental Architecture szekcióba hívták meg, olyan mesterek társaságába, mint Zaha Hadid, Frank O Gehry vagy Jacques Herzog. Somlai-Fischer Szabolcs interaktív installációkkal és poszterekkel fogja bemutatni kollaborációs munkáit.

 

 

Somlai-Fischer Szabolcs építész és interakció tervező, aki munkáiban – melyeket leggyakrabban csapatmunkában dizájnerekkel, művészekkel, mérnökökkel végez – a legújabb technológiák kulturális lehetőségeit kutatja, installációkon, szoftver és hardver fejlesztéseken keresztül. Stockholmban az Architecture and Urban Research Laboratory-ban diplomázott, meghívott kutató volt a Smart Studio-ban, jelenleg a MOKK Média Oktató és Kutató Központ vendégkutatója, számos európai egyetemen tanít, és az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon.

A Velencei Biennálén a Sorry-for-taking-your-mirrors elnevezésű installációjával szerepel. Ez a látás újraszervezése, egy robotikusan vezérelt tükörfal, amely a környezet tükroződő színeiből kever ki új képeket.

további információk: www.aether.hu

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk