Design/Formatervezés

Tokióban robban a hímestojás

1/3

Hímes

Hímes
Nighmo
?>
Hímes
?>
Nighmo
?>
1/3

Hímes

Tokióban robban a hímestojás
Design/Formatervezés

Tokióban robban a hímestojás

2008.10.30. 12:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Tokió, Japán

Építészek, alkotók:
Kitchen Budapest

Először a 100% Design Tokio történetében, magyar standdal nyit a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban! A Kitchen Budapest bemutatja a kutatói által tervezett legfrissebb design darabokat 2008. október 30. – 2008. november 03. közt Tokióban.

Először a 100% Design Tokio történetében, magyar standdal nyit a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban!

A Kitchen Budapest (a Magyar Telekom egy éve működtetett innovációs laborja) ünnepélyesen bemutatja 2008. október 30. – 2008. november 03. közt standján a kutatói által tervezett legfrissebb design darabokat: a pendrive-ot rejtő festett hímes tojást, ami kulcstartó, mobiltelefon-dísz, sőt fülbevaló formájában kapható, egy kedves éjjeli társat, Nighmot, aki derengő fényben tartja a lakást, ha moccan gazdája, és a fittball labdára adaptált gumiszerkezetet, mellyel az asztali egér helyettesíthető.

A világ legnevesebb designvásárai közé tartozó 100% Design Tokio eseményén debütálnak a Kitchen Budapest alábbi projekjei.

Hímes
1/3
Hímes

Hímes
A tervező szándéka egy a tradíció és high-technológiát ötvöző tárgy megalkotása volt, melyhez alapul a húsvéti hímes tojás hagyománya és ornamentikája, valamint a minden háztartás alapkellékét képező pendrive szolgált. Házasságukból egyedi, olcsó és rendkívül eredeti kollekció született: színes, kézzel festett, tojásdad pendrive-ok, melyek fülbevaló, kulcstartó és mobiltelefon-dísz változatban debütálnak a tokiói kiállításon.

Nighmo
2/3
Nighmo

Nighmo
Kedves, bütykös tárgy, mely figyelmes, éber lakótársként lágy fényt ad éjszaka a mosdóba botorkálóknak. Érzékelőjével figyeli gazdáját, a mozgásra csúcsai finoman kivilágosodnak, majd elhalványulnak. Így nincs szükség sokkoló, szemfájdító fényre, és lakberendezési elemnek sem utolsó. Minden otthoni lámpával ellentétben vezetékek nélkül, bárhol elhelyezhető a térben.

G-mouse
Gumipántokkal körbefont fittball labda, mely az asztali egeret helyettesíti. A csípő előre-hátra, jobbra-balra történő mozgatásával irányítható a kurzor a képernyőn. Mint ülőhely, a fittball labda ismert jótékony hatása érvényesül, egyenesen tartja a gerincet, kerek formájával pedig állandó mozgásra készteti használóját.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk