Technológia

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon

1/4

Dr. Tarnai Richárd

?>
Dr. Tarnai Richárd
?>
Lindab gyárlátogatás
?>
Légtechnikai szaküzlet bemutatása
?>
Mikó András
1/4

Dr. Tarnai Richárd

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon
Technológia

Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon

2014.10.06. 08:27

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Biatorbágy, Magyarország

Cég, szervezet:
Lindab

A Lindab Kft. Szakmai Nyílt Napja keretében, új légtechnika szaküzlet megnyitásával egybekötött gyárlátogatásra is sor került. A biatorbágyi telephelyen, ahol eddig a légtechnikai termékek gyártása, a raktár, a logisztika és az iroda kapott helyet, a cég, piaci terjeszkedési törekvéseit támogatva, megnyitotta légtechnika szaküzletét, amely várhatóan merőben új ügyfélkör igényeire is fókuszál kínálatával.

Rickard Lindqvist, az orosz, a kelet-európai és a török régióért felelős Lindab AB Regionális igazgatója köszöntötte a résztvevőket és az új beruházás kapcsán kiemelte, hogy a cég magyarországi ventiláció üzletága a régió egyik legsikeresebb területe, amelynek szakembereire nem csak országos, de regionális szinten is fokozottan számítanak.

A jövő leggyorsabban fejlődő piacát megcélozva, a közel 10 millió forintos beruházással a Lindab Kft. október 1-jével megnyitotta légtechnika szaküzletét. „Kisebb épületek szellőzőrendszereire több figyelmet kívánunk fordítani a jövőben. A kétlépcsős stratégiaváltás eredményeként, az új légtechnika szaküzlet létesítése a cég részéről egy új vevőkör felé történő nyitás első lépése is, akiket eddig méretüknél és hitelképességüknél fogva nem szolgáltunk ki. Ezen új partnerek közé tartozhatnak középületek, iskolák, tornatermek, üzlet- és vendéglátóhelységek kivitelezésével foglalkozó kisebb cégek, de akár magánszemélyek is, családi házak esetén" – mondta Mikó András, a Lindab Kft. üzletágvezetője.

Mikó András
4/4
Mikó András

Az európai országok tapasztalatai szerint a kiskereskedelmi szaküzlet egy megfelelő csatorna a kisebb vevők, illetve a lakosság elérésére, ahol a rendszer megépítéséhez szükséges minden alkotóelem egyszerre beszerezhető. „Szaküzletünkben elsősorban kisebb épületek-, üzlethelyiségek-, lakások- és családi házak szellőztetésével kapcsolatos megoldásaink és termékeink vásárolhatók meg, továbbá a légtechnikai szereléshez szükséges kiegészítők, eszközök, szerszámok, védőfelszerelések is elérhetők. A nyitvatartási idő alatt mérnök kollégáink tervezési és kivitelezési szaktanácsadással állnak minden érdeklődő szakember, építkező rendelkezésére" – tette hozzá az üzletágvezető.

Takács János, a Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy az általa képviselt teljes üzleti közösség nevében büszke a Lindabra. A Kamara 100 svéd érdekeltségű céget tudhat tagjai közt, amelyek az elmúlt 10 év során 1,5 milliárd dollárnyi beruházással járultak hozzá hazánk gazdasági fejlődéséhez és jelenleg 14.000 főt foglalkoztatnak. A továbbiakban a befektetők számára előnyös üzleti környezet kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet az egész ország vonatkozásában.

Tarján István, Biatorbágy város polgármestere elmondta, hogy Lindab, mint a város 10 legsikeresebb cégének egyike, kiemelt szerepet kap Biatorbágy életében, nem csak üzleti súlyánál fogva, de alkalmazottainak egyharmada is a helyi lakosok közül kerül ki. Továbbá biztosította a céget, hogy helyi önkormányzati beruházások során is keresni fogja a lehetőségeket a velük való együttműködésre a városvezetés.

Dr. Tarnai Richárd
1/4
Dr. Tarnai Richárd

„Az elmúlt évben, Pest Megyében a foglalkoztatottak száma 6%-kal növekedett" – emelte ki beszédében Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Ez nagymértékben az innovatív befektetéseknek köszönhető; a korábbi hónapokban, Pest megyében átadott kínai, magyar és amerikai beruházásokat most a svéd érdekeltségű Lindab cég követte, az új légtechnika szaküzlet megnyitásával. A beruházások kapcsán a kormánymegbízott úr utalt az egyszerűsített engedélyeztetési rendszerre, a bürokráciát csökkentő, akár 100 nap leforgása alatt megvalósuló hatékony ügyintézésre (Németországban 200-220 nap). Országos szinten elmondta, hogy az elmúlt évben 10,2%-ról 7,8%-ra csökkent Magyarország munkanélküliségi rátája, amely egyúttal a legnagyobb mértékű csökkenést is jelenti a 28 EU tagállam között.

A jelenlegi szaküzlet megnyitása egy „pilot project", melynek sikere esetén, az elkövetkezendő 3-5 évben, országos szinten további négy hasonló bolt megnyitását is tervezi a cég, ami egyben 12-15 új munkahelyet is eredményez.

A légtechnikai rendszerek jelentősége

A jövőben életbe lépő direktívák környezetvédelmi és népegészségügyi jelentőséggel rendelkeznek. Életünk idejének jelentős részét (a városi emberek akár 70% is) zárt térben, valamilyen épületben töltjük. A modern épületekkel szemben támasztott energetikai követelményeknek megfelelően az épületeket „hermetikusan" lezárjuk, így az élethez szükséges friss levegőt csak az ablakok kinyitásával vagy megfelelő szellőzőrendszerek beépítésével nyerhetünk. Szellőztetés nélkül jelentősen romlik a beltéri levegő minősége, melynek hatására gombák, kórokozók, széndioxid és szennyező anyagok szaporodnak el a zárt terekben. Ez, az életminőség romlásával egészségügyi problémákhoz vezethet, amellett, hogy rontja az épületek állagát is. A nyitott ablakokon keresztül egyrészt szennyezőanyagok (por, zaj, füstgázok, stb.) jutnak be az épületbe, másrészt elpazaroljuk a fűtésre vagy hűtésre fordított energiát, a nulla energiafelhasználás pedig ilyen módon nem kivitelezhető.

Légtechnikai szaküzlet bemutatása
3/4
Légtechnikai szaküzlet bemutatása

Épületek energiatakarékossága a megfelelő szigetelesésen, a hatékony nyílászárokon valamit az energiatakarékos épületgépészeti és épületvillamossági rendszereken alapszik. Ha energiatakarékosan akarjuk a zárt élettereinkben a tiszta, friss levegőt biztosítani, akkor hővisszanyerővel ellátott gépi szellőzésre van szükségünk. Az ilyen szellőzés az épületgépészeti rendszer részeként a beépített energiatakarékos rendszerek pozitív hatásait megőrizve biztosítja a jó életminőséghez szükséges szabályozott mennyiségű, kezelt, friss levegőt, és a passzívházak esetén az éjszakai passzív hűtést.  

2019 – 2021 direktívák

A szaküzlet nyitásával megcélzott terület a jövő leggyorsabban fejlődő piaca lehet a cég számára. Az erre utaló folyamatok már Magyarországon is elindultak. A 2010/31 EU épületenergetikai irányelv alapján, 2019-től kezdve minden új középület, 2021-től kezdve pedig minden új épület energiafelhasználása közel nulla lehet. Minden új épületnek helyben megújuló energiát kell előállítaniuk és használniuk. Ezek a modern épületek csak hővisszanyerős gépi szellőzés alkalmazása mellet válnak az emberek számára élhetővé.

A 2012/27/ EC energiahatékonysági irányelv értelmében pedig, az állami tulajdonban lévő középületek 3%-át minden évben fel kell újítani, illetve a vállalatoknak 2015 végéig energia auditot kell végezniük, amelyet azután 4 évente meg kell ismételniük. Ezen szabályozások merőben új képzési igények megjelenését és hatalmas új piaci lehetőségeket jelenthetnek a szegmens szereplői számára.

A Lindab, magas színvonalú, az energiafelhasználás hatékonyságát maximalizáló légtechnikai megoldásokkal rendelkezik, és ezeket teszi elérhetővé új szaküzletén keresztül szélesebb körben, mostantól már a kisebb ügyfelek számára is.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk