Épülettervek/Ipari és kereskedelmi épület

Újjászületik a Roosevelt irodaház

1/6

?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/6

Újjászületik a Roosevelt irodaház
Épülettervek/Ipari és kereskedelmi épület

Újjászületik a Roosevelt irodaház

2016.05.25. 12:30

Projektinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Építészek, alkotók:
Kovács Petra, Massányi Tibor, Rézműves Ildikó

Cég, szervezet:
GLL Real Estate Partners, DVM design

A Roosevelt irodaház belsőépítészeti megújítása

Tervezés éve:
2016

Stáblista

Kovács Petra, Massányi Tibor, Rézműves Ildikó, 

Minden irodaház életében elérkezik a megújulás pillanata. A Roosevelt – amely eredetileg 1980-ban épült, majd 2006-ban teljes felújításon ment át – most újabb nagy változás előtt áll. A ház tulajdonosa, a GLL Real Estate Partners egy elegáns üzleti rendezvény keretében, április 28-án leplezte le a ház átfogó belsőépítészeti terveit.

A müncheni központú alapkezelő csoport nevében Heike Beyer fedte fel az épület megfiatalodó identitásának és bővülő funkcionalitásának terveit a 2016 végén várható bérlői változások fényében. A komplex újragondolás részei a megújuló recepciós tér, valamint az új lobby és az irodasztenderdek. A napos átrium üvegfalain megjelenített, életnagyságúnál is nagyobb látványtervek adnak előzetes bepillantást a hamarosan újjászülető enteriőr elemeibe.

3/6

Az átalakulás mögött álló építészeti koncepció az, hogy a recepció az épület új fókuszpontjává válhasson. Ahhoz, hogy az épületbe belépők számára hívogató, melegséget árasztó és egyben kényelmes tér legyen, az építészek egy új, organikus, fa alapú enteriőrrel, gyönyörűen elrendezett lámpatestekkel, és egy olyan színpalettával álltak elő, amelyet a ház üvegfelületeinek zöldes árnyalata inspirált. A recepciós pultot a bejárathoz közelebb helyezik majd el, azzal a szándékkal, hogy a teret elegánsan megnöveljék, a vertikális és horizontális közlekedési útvonalakat optimalizálják, és biztosítsák a liftek könnyebb megközelíthetőségét.

4/6

Az új lobbyban - ahol a funkcionalitás és az esztétikum egyaránt fontos szerepet játszik - visszaköszönnek majd a recepciós tér egyes design elemei. A magától értetődő találkozási pontként és a pezsgő közösségi élet helyszínéül megálmodott, nagyvonalúan tágas, mégis meghittséget árasztó Roosevelt lobby visszahozza majd a világos színű fa borítás lágy kontúrjait és finom felületeit, és tovább viszi a recepciós tér színvilágát. Innovatív megoldás az oroszlános Roosevelt logót formázó ülőfelület, amely egyrészt hívogatja az arra járókat, hogy belesüppedjenek a puha párnákba, másrészt az irodaház arculatának vizuális megjelenéséhez is határozottan járul hozzá.

5/6

Az új irodakialakításokhoz kapcsolódó sztenderdek is bemutatásra kerülnek, ahol a főszerep a csúcsminőségű anyagoké és az igényes kivitelezésé. Annak érzékeltetésére, hogy milyen változatos kiépítési módokat ajánl a Roosevelt irodaház, a tulajdonos létrehozott egy lélegzetelállító, dunai panorámás mintairodát, ahol a cellás irodatér mellett a nyitott munkaterület, valamint az impozáns recepciós és pihenőterek is megtekinthetők.

A további részletek és a Projektfilm itt érhetőek el.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk