építészet : környezet : innováció

Design Hét 2007 – Design: egy új esély

kezdés: 2007. október 8. CEST 08:00vége: 2007. október 14. CEST 16:00
A Design Terminál Kht. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével 2007. október 8-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosban a Design Hét című programsorozatot.

A Design Terminál Kht. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével 2007. október 8-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosban a Design Hét című programsorozatot, amely az előző év gyakorlatának megfelelően egy központi gondolathoz kapcsolódik. A szervezők kiemelt célja a designban rejlő, illetve a design által kínált lehetőségek és esélyek bemutatása. A formatervezés határterületeit is magukban foglaló események egyértelműen rávilágítanak arra a tényre, hogy a tárgyak mögött megbúvó szellemi tartalom olyan – számokban is kifejezhető – hozzáadott értéket jelent, amely jelentősen javíthatja egy adott termék, vállalkozás piaci sikerének esélyeit.


A hét során tizenegy magyar vonatkozású kiállítás mellett látható lesz a környezetbarát dán Christiania Trike, a francia Observeur du Design látványos válogatása, a Design Austria két kiállítása, az Austrian Typography és a Contemporary Green, továbbá a prágai Design Blok két tárlata, és bemutatkozik a finn Hothouse, a lengyel Knock-out Design, Bianca Koczan német divattervező, valamint az észt Tarmo Luisk.


Hagyományosan a rendezvény részét képezi a Magyar Formatervezési Díj 2007. évi pályázati anyagának és nyerteseinek felvonultatása az Iparművészeti Múzeumban.


Idén első ízben kerül megrendezésre a tervezőgrafikusok és tipográfusok seregszemléje, a Graphifest, amelynek keretében az Aranyrajzszög Díj és a Helvetica Magyarországon című pályázat eredményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Emellett további három nemzetközi pályázat anyaga jelenik meg kiállítás, díjátadó, illetve előadás keretében, illetve ünnepi esemény köszönti az Icsid fennállásának ötvenedik évfordulóját is.


A meglévő szellemi tőke menedzselésének fontosságát kívánja hangsúlyozni a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen szervezett kétnapos workshop rangos külföldi előadók és a hazai design meghatározó szereplőinek részvételével, amely a gyakorló tervezők és pályakezdő fiatalok tevékenységét hivatott segíteni. Szintén a hazai alkotók jobb megismertetését és későbbi érvényesülésének esélyét növeli a 85 friss diplomás munkáit közel 60 üzletben és galériában bemutató Próbajárat program.
A több mint 80 rendezvény közötti könnyebb eligazodást szolgálják a város forgalmas közterein elhelyezett, térképpel ellátott és alternatív pihenőbútorokkal berendezett Design Pihenőpontok is, lehetőséget kínálva a pihenésre és az ismerkedésre a környezettudatos designnal.


A részletes program szeptember 21-étől a www.design7.hu honlapon érhető el.

vélemény írásához jelentkezzen be »