építészet : környezet : innováció

Felmérés, kutatás, tervezés Egyiptomban 1996-2017 - előadás

kezdés: 2018. február 27. CET 18:00vége: 2018. február 27. CET 20:00
Február 27-én, a krízisÉPÍTÉSZET kurzus keretében rendez nyílt előadást a BME Ipartanszéke, melynek során több, Egyiptomhoz kapcsolódó helyszíni kutatást lehet megismerni.

A kutatásokat elsősorban azok építészeti vonatkozásaival kapcsolatban mutatják be, de nem mellőzhetők a régészeti, antropológiai, szociális, történeti és urbanisztikai szempontok sem. A bemutatható projektek széles spektrumot ölelnek fel, egyrészt az 1996-óta az ELTE szervezésében és BME-s közreműködéssel sikerrel véghezvitt expedíciók (Keleti sivatag és Luxor Nyugati part), másrészt a Szépművészeti Múzeum Illahun-i (Fayyum oázis) projektje jöhet szóba.

Az Ipartanszék 2015 óta több szakmai szervezettel együttműködve saját terepkutatásba is kezdett, amelynek – a fő célként kitűzött Hassan Fathy (1900-1989) vernakuláris építészeti életmű feltárása mellett – mára igen sok és érdekes vonulata keletkezett. Ezek egy része immár széles nemzetközi-történeti kontextusban értelmezhető, és új típusú kihívást is jelent a kutatásban.

A kurzus során bemutatásra kerülő projektek közül a terepkutatások eredményei mellett röviden a témában született TDK munkákba, a soron következő feladatokba és a jövő felvetéseibe is betekinthetünk. Az este során előadnak, illetve a témára reflektálnak az eddigi projektekben résztvevő oktatók és hallgatók (Dávid Dóra, Pokol Júlia, Tibai Frida, Veres Laura, Sági Gergely, Kovács Kata, Miklós Bernadett, Balázsik Stefánia, Nagy Eszter, Vasáros Zsolt).

Időpont: 2018. február 27., 18:00-20:00
Helyszín: Ipartanszék - BME 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »