építészet : környezet : innováció

Fiatal mestereink is részt vettek a tetőfedő világbajnokságon

Szombaton érkezett haza a 15 fős magyar küldöttség Rigából, ahol 11 ország 30 csapata vett részt a szakmai világbajnokságon. Magyarország ezúttal nem gyarapította érmeinek számát, de fiatal mestereink kitűnően versenyeztek és máris a következő, 2020-ban esedékes pekingi fordulóra készülve összegezték tapasztalataikat. 

Ebben az évben több mint 10 szakmában, összesen közel száz versenyzővel két jelentős nemzetközi versenyen vettek részt magyar csapatok. Októberben Budapesten zajlott az Euroskills most pedig Lettország fővárosában került sor a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságára. A megmérettetésekre számos, itthon hiányszakmának számító mesterség képviselői nevezhettek, s a jó eredményekkel sikeresen népszerűsíthették szakterületüket.

 

November 13. és 16. között lezajlott az Ifjúsági Tetőfedő VB Rigában.

 

Rigában a hazaiak tetőfedő, építmény-szigetelő, és bádogos kategóriában indultak. Ezúttal Svájc volt a legeredményesebb éremgyűjtő, mi pedig tisztes helytállással a mezőny első harmadában végeztünk.

 

November 13. és 16. között lezajlott az Ifjúsági Tetőfedő VB Rigában.

 

A versenyeredményeknél sikeresebben alakultak a jövőre vonatkozó tárgyalások, hiszen a megbeszélések után úgy fest, hogy 2020-ban Pekingben is részt veszünk a kétévente rendezett VB-n, sőt, komoly esély van arra, hogy 2022-ben Budapest legyen a versengés helyszíne. Magyarország már három alkalommal adott otthont a szakmai világbajnokságnak – s ha három a magyar igazság, éppen lehetne 2022 Budapest a ráadás.

 

November 13. és 16. között lezajlott az Ifjúsági Tetőfedő VB Rigában.

 

A hazai versenyzőket, a mentorokat és segítőket az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) fogta össze. Szalai Levente a szervezet ügyvezetője szerint a lényeg, hogy a részvétel eredményeképpen még jobban összekovácsolódott a csapat: egy összetartó, tehetséges és tettvággyal teli közösség jött létre a szakmák képviseletében.

 

ÉMSZ

vélemény írásához jelentkezzen be »