építészet : környezet : innováció

Igazán egyedi, dekoratív padlóbevonatot szeretne, amely ráadásul még oldószermentes is?

Az utóbbi években számos beltérben alkalmazható dekoratív anyag került kifejlesztésre a Mapei-től, mint például a Mapefloor Decor 700 és a Mapefloor I 320 SL Concept. A Mapei fejlesztésének köszönhetően közben piacra került az első kültéri dekoratív anyag is, mely a Mapefloor Binder 930 nevet kapta.(x)

A Mapei fejlesztésének köszönhetően közben piacra került az első kültéri dekoratív anyag is, mely a Mapefloor Binder 930 nevet kapta.

A Mapefloor Binder 930 egykomponensű termék, mely színtelen, átlátszó és az alifás gyantának köszönhetően évek múltán sem sárgul be.

A termék nagy előnye még, hogy oldószermentes.

 

Az anyag lesimítása
Bedolgozás közben
Mapefloor Binder 930
 

 

Felhasználást illetően sikerült egy olyan terméket létrehozni, aminek a kivitelezése viszonylag egyszerűnek mondható a gyantarendszerek bedolgozásával összehasonlítva. Egy jó minőségű C20 betonaljzatra dolgozva, megfelelő alapozást követően kerülhet a bevonat a felületre.

A Mapefloor Binder 930 önmagában nem alkalmazható, a design részét az anyagba keverhető természetes kövek, kvarcok és zúzalékok alkotják. A töltőanyag mérete nem haladhatja meg a 8 mm-t. Ha ilyen nagy szemcsékkel dolgozunk, akkor egy olyan bevonatot hozunk létre, amely a vizet átereszti magán. A Mapefloor Binder 930 és a zúzalék összekeveréséből kialakított felület nem zárt anyag, hanem a töltőanyag méretéből adódóan lyukacsos szerkezetű marad, így az a vizet átengedi magán. A megfelelő méretű lyukaknak köszönhetően nem fagy szét a bevonat.

Ha kis szemcsékkel dolgozunk pl.: színes kvarcliszttel, akkor zárt rendszert hozunk létre, ami nem engedi át magán a vizet. Ilyen bevonatot használhatunk fürdőszobákban, beltéri medence köré, zuhanyzókban.

 

A Mapefloor Binder 930 felhasználása
Mapefloor Binder 930
 

 

Ez a különleges megjelenést kölcsönző bevonat nem csak kültérben, de termálvizes medence köré is alkalmazható. Mivel idővel sem sárgul meg a bevonat, ezért, akár fehér márvány zúzalékos megoldás mellett is dönthetünk kültérben. A színek megfelelő elhatárolásával motívumok is kialakíthatóak.

Tervezzen egyedi, egybefüggő bevonatot nemcsak beltérben, hanem teraszára, udvarára, medencéje köré!

Ha szeretne többet megtudni a Mapei környezetbarát dekorpadlóiról, akkor kattintson az alábbi linkre!

(x)

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »