építészet : környezet : innováció

Makovecz Imre [1935-2011] [38]

Makovecz könyvtár épül Makón

A kormány támogatja Makovecz Imre eddig el nem készült terveinek megvalósítását Magyarországon és az egész Kárpát-medencében - ennek jegyében 2,6 milliárd forint támogatást biztosít Makó polgárainak Makovecz Imre egyik utolsó terve, a makói könyvtár megépítéséhez.

Kiemelt feladat Makovecz Imre életművének gondozása

A kormány kiemelt feladatként kezeli a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész hagyatékáról való gondoskodást, életművének a jövő nemzedékkel való megismertetését, és egyetért a Városkúti úti műteremház Makovecz Imre Emlékközponttá alakításával.

Makovecz Imre: Tervek, épületek, írások 2002-2011

2011-ben hunyt el Makovecz Imre, a magyar organikus építészeti iskola megteremtője. A kötet az ő munkásságának 2002-2011 közötti, utolsó alkotói szakaszát dolgozza fel, évekre bontva fogja össze Makovecz terveit, írásait, illetve a róla szóló tanulmányokat, a vele készült...

Díjat alapítanak Makovecz Imre tiszteletére

Makovecz Imre 2015. november 20-án lenne 80 éves. A Makovecz Imre Alapítvány kezdeményezésére, a Kós Károly Egyesülés, valamint a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével Makovecz Imre emlékére díjat alapít, amelynek neve: Makovecz Imre-díj. Ezt első ízben november...

Makovecz óvodát adott át Backnangban a MERKBAU Csoport

Alig lehet szavakkal leírni annak az átadási ünnepségnek a megható hangulatát, amire október 11-én, szombaton délután került sor a Stuttgart melletti harmincezres lakosú Backnangban, ahol a Merkbau Csoport épített meg egy Makovecz Imre tervei alapján készült Waldorf óvodát.