építészet : környezet : innováció

Medencét a tóba - a 2017-es vizes VB helyszínei

A nyáron egy eddig még nem tapasztalt látványossággal bővül a Városliget: a 17. FINA Vizes Világbajnokság szinkronúszó versenyszámaira a Városligeti-tavon épül meg egy ideiglenes medence, köré pedig egy több ezres lelátót húznak fel.

Mindamellett, hogy a Műjégpálya számos téli sporteseménynek adott már otthont, most egy merőben új oldalát fogja mutatni a 2017-es FINA Világbajnokságon. Az új kihívást a szinkronúszó versenyek megrendezése jelenti, amely együtt jár majd két mobil medence kialakításával. Könnyen lehet, hogy a rendkívüli premier hagyományt fog teremteni, hiszen minden feltétel adott, kezdve a festőien szép környezettel, a Hősök terének monumentális emlékmű-csoportjával, a pálya szomszédságában a Vajdahunyad-várral, nem utolsó sorban pedig a Műcsarnok épületével. Mindezt a magyar közönség sportszeretete, és a vizes sportok iránti rajongása fogja kiegészíteni, és még emlékezetesebbé tenni.


Városligeti ideiglenes medencék - forrás: fina-budapest2017.com


A vizes világbajnokságot összesen 5 helyszínen rendezi Magyarország: Balatonfüreden lesznek a nyíltvizi úszás versenyei, a Batthyány térnél, a folyóra épített helyszínen az óriás toronyugrás, a Duna Arénában a műugrás és az úszás számai, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a vízliabda mérkőzések, az ideiglenes városligeti medencében pedig a szinkronúszók kapnak helyet.

forrás: fina-budapest2017.com

 

 

3 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »