építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Mi a restaurátor feladata?

kezdés: 2017. március 23. CET 10:00vége: 2017. március 24. CET 19:00
A Médiaművészet megőrzése szimpózium keretein belül március 23. és 24. között a Ludwig Múzeum folytatja a 2015-ben megkezdett párbeszédet a kortárs művészet megőrzéséről. A MAPS 2017 konferencián nemzetközi szakemberek tartanak előadást a problémakör gyakorlati megoldásaira fókuszálva. 

A médiaművészet megőrzésével kapcsolatban, olyan nemzetközi szakemberek tartanak majd előadást, mint a New York-i MoMA, a Londoni TATE, a madridi Reina Sofia, az amszterdami LIMA, vagy akár a berlini Humboldt egyetem restaurátorai és professzorai. A MAPS 2017 konferencia a problémakör gyakorlati megoldásaira fókuszál, illetve a megőrzés további kérdéseit a Mentés másként... című kiállítás segítségével igyekszenek feltárni.

A korábbi évben a Ludwig Múzeum által kezdeményezett szakmai találkozó "MAPS" folytatásaként ki kell bővíteni a kortárs műtárgyak megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit.


A MAPS 2017 időpontja és helyszíne

  • 2017. március 23-24.
  • Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, 1095, Budapest, Komor Marcell u. 1.


Miért fontos?

A művészek tobzódnak a naponta szaporodó, új technikai lehetőségekben, és egyre inkább az összetett műtárgyhordozók és a médiaművészet irányába mozdulnak el. Ez állandó kihívást jelent a múzeumi gyűjtés és megőrzés szempontjából, amelyre hosszú távú megoldást kell találnunk.

Nemzetközi kortárs restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával a gyakorlati megoldásokra fókuszálva egy workshop alapú találkozó létrehozása szükségszerű.

Egy szakszerű műtárgyvédelmi, digitalizálási, nyilvántartási és dokumentálási stratégia megteremti a műtárgyak megőrzésének hosszú távú feltételeit. Tekintettel arra, hogy az állapotfelmérési és dokumentálási folyamatok adaptálása szükséges folyamat, egy workshop létrehozásához széleskörű szakmai együttműködésre van szükség.


Előadók

A médiaművészet megőrzésével kapcsolatban nemzetközi szakemberek tartanak előadást. A felsorolt szakértők, restaurátorok és művészettörténészek, főbb kutatási területe az állományvédelem, valamint az alkotások fenntartható hozzáférése. A médiaművészet megőrzésével kapcsolatban, olyan nemzetközi szakemberek tartanak majd előadást, mint a New York-i MoMA, a londoni TATE, a madridi Reina Sofia, az amszterdami LIMA, vagy akár a berlini Humboldt egyetem restaurátorai és professzorai. A MAPS 2017 konferencia a problémakör gyakorlati megoldásaira fókuszál, illetve a megőrzés további kérdéseit a Mentés másként... című kiállítás segítségével igyekszünk feltárni.

Az előadók névsora itt található. 

A MAPS 2017 konferenciajegy ára: 14 000 Ft

Jegyvásárlás és regisztráció itt


Mit tartalmaz a konferenciajegy?

  • Részvétel a kétnapos MAPS 2017 szimpóziumon (2017. március 23-24.)
  • Frissítő és snackfalatok mindkét napon a szimpózium szüneteiben
  • Belépési jogosultság az összes előadásra
  • Nyomtatott információs csomag az előadásokról
  • Belépés a Ludwig Múzeum kiállításaira

 

Workshop

Szabadon választható és testreszabható tanfolyamok. A kiválasztott workshopra szóló belépőjegyeket külön vásárolhatja meg a KONFERENCIAJEGY mellett. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy workshopra kizárólag érvényes konferenciajeggyel lehet jelentkezni.

Kérdéseit és észrevételeit az alábbi e-mail címre küldött üzenetben írhatja meg: maps@ludwigmuseum.hu.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »