építészet : környezet : innováció

Műteremház Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában

Nem díjazott pályamű:
Tervező: Balázs Mihály és minusplus_architects

Tervező: Balázs Mihály és minusplus_architects (Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos)

Bár a terület adottságai felvetettek néhány kérdést, az előírások nagyban behatárolták az épület elhelyezését. A ház a lehető legtisztább módon került a telekre, követve a terület szabadonálló szerkezetét.
A vertikális szabadság lehetőségeit kihasználva, a metszet vált a tervezés súlypontjává. Elemei, a kimetszett földszint, mely lehetőséget nyújt a gépkocsik elhelyezésére, az így felszabaduló pinceszint mely a földszintre felnyúlva egy kiemelt kiállító és rendezvényteret alkot, és az eltérő helyzetű és adottságú műtermek, melyek méretét a változatos hosszanti szerkezeti osztás teszi eltérővé.
A tömeg két jól elkülönülő részből tevődik össze: a műtermek fadobozba zárt, északra nyitott egységéből, illetve a közlekedőket és a közösségi tereket körülölelő organikus vasbeton héjból.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »