építészet : környezet : innováció

Nívódíjat kapott a Dunaújvárosi Főiskola új épülete és a városi park

2011. április 14-én leplezték le a Rombauer Gábor tervezte Dunaújvárosi Főiskola falán az Építőipari Nívódíj elismerését megörökítő bronztáblát.

Az Építőipari Nívódíjjal járó bronztábla avatására ünnepélyes keretek között 2011. április 14-én került sor, ahol a szakma rangos képviselői is megjelentek - a tervező, Rombauer Gábor mellett többek között Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke is.

 

Dunaújvárosi Főiskola, bronztábla avatás
Dunaújvárosi Főiskola, bronztábla avatás
 

 

Az egykori Fonoda régi ipari épületének teljes átalakításával és bővítésével alakult ki a Dunaújvárosi Főiskola multifunkcionális A épülete, amely a modern kor elvárásait mind küllemében, mind funkciójában maximálisan kielégíti. A beruházás a Dunaújvárosi Főiskola megbízásából, a helyi illetőségű Rombauer Gábor vezető tervező elképzelései nyomán 2005-ben kezdődött és 2008 decemberére valósult meg a STRABAG-MML Kft. Dél-Magyarországi Magasépítési Területi Igazgatósága kivitelezésében. Az épülethez kapcsolódóan 2005-2006 között készült el az a városi park is, amelynek kialakításával sikerült a főiskola főépületéhez illő központi teret létrehozni.

 

Dunaújvárosi Főiskola könyvtár homlokzat
 

 

A fővállalkozó STRABAG-MML Kft. a kivitelezést magas színvonalon végezte, a megbízóval való kapcsolatát mindvégig a konstruktív együttműködés jellemezte. Ez a végeredményen is megmutatkozik, hiszen a szakma 2010-ben rangos elismerésben, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által adományozott Építőipari Nívódíjban részesítette az épületet és a parkot.

Dunaújvárosi Főiskola főbejárat
Dunaújvárosi Főiskola, esti park
 

 

A most rehabilitációs kategóriában Nívódíjjal jutalmazott A épület és városi park építése mellett a STRABAG területi igazgatósága kivitelezte a Dunaújvárosi Főiskola tulajdonában lévő Szabadidőközpontot, a Campus Klubot és a Campus Éttermet is, amelyeket a hallgatók 2008 decemberében, ill. 2009 áprilisában vehettek birtokba. Szintén a STRABAG végzi a 2010-ben kezdődött, 3,2 milliárdos beruházás építési munkálatait, amelynek révén Dunaújvárosban létrejön a Közép-Európai Innovációs és Technológiai Campus.

Kapcsolódó oldalak
Dunaújvárosi Főiskola, A épület és városi park

5 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »