építészet : környezet : innováció

Novotel Congress Budapest

Önkiszolgáló rendszerben működő, személyzet nélküli fitness-welness egység az Alkotás úti Novotel Congress szállodában. Dizájn: Zombori Zsolt és András László.

Az Európa Stúdió által tervezett, önkiszolgáló rendszerű fitness-welness egység az Alkotás úti Novotel Congress szállodában „személyzet” nélkül, a vendégek mágneskártyájával működik. A hotel üzemeltetői azért választották ezt a megoldást, mert a konferenciákra érkező üzletemberek egy része a nap bármely szakában (akár késő este is) igényt tart a fitnessterem vagy welness bármely szolgáltatására.

 

Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
 

A korábbi elavult, kisméretű uszoda szerkezetén kívül szinte minden elbontásra került a kb. 400 m2-es területen.

 

Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
 

 

A bejárati kártyás üvegajtón belépve a falbasüllyesztett faburkolatú nyitott tartóból vehetjük magunkhoz a tiszta törülközőt és kifele menet az alatta elhelyezett lyukon hajíthatjuk be a használt törülközőt.

A férfi, női öltöző nagyméretű színes üvegajtajai mögött funkcionális környezetben hagyhatjuk a hátunk mögött a külvilág zaját és indulhatunk az íves padlóba süllyesztett világítás mentén felfrissülni, megpihenni.

 
Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
 

 

A 8 fős eredeti finn szauna, a török gőzfürdő, az élményzuhany és a relaxációs tér átváltozásunk első állomása. Ezt követi az átalakított, vetítővel felszerelt uszoda, ahol ellenáramú sordásban szelhetjük a habokat vagy masszázs vízeséssel lazíthatjuk elgyötört hátunkat a színes környezetben.

 

Novotel Fitness World
Novotel Fitness World
 

 

A szabadtéri faburkolatú teraszon a napon megszáradva a bárpultra kikészített gyümölcsök elfogyasztása után már csak egy kis súlyzózás, futógépes, bordásfalas, fekvőnyomásos testedzés hiányzik a lelki egyensúly teljes helyreállításához.
Mindez 1 óra rövid története, melyhez a "díszlet" teljesen új.

szöveg és képek: Zombori Zsolt

Megbízó: Accor Hotels - Novotel Congress
Belsőépítészet: Zombori Zsolt, András László - EURÓPA STÚDIÓ Építészeti - Belsőépítészeti Kft.    
Kivitelezés, bútorasztalos kivitelezés: Gandalf Kft.
Fotók: Darabos György, Zombori Zsolt, Novotel

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »