Programok

Szentföldi zarándokhelyek története - előadás

1/1

1/1

Szentföldi zarándokhelyek története - előadás
Programok

Szentföldi zarándokhelyek története - előadás

2018.05.09. 23:17

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Cég, szervezet:
MÉSZ

Helyszín:
MÉSZ Székház Ybl terem

Esemény kezdete:
2018.05.17. 15:00
Esemény vége:
2018.05.17. 16:30

A MÉSZ által szervezett Csütörtöki Iskola következő alkalmán, május 17-én Lukácsi Katalin hitoktató történész ad elő a szent helyek történetéről szakmai szemmel és személyes élményeivel kiegészítve.

"A világ talán leghányatottabb sorsú szeglete az a pár négyzetkilométer, ahol a Názáreti Jézus élt. Mi számít eredetinek a számos zarándokcélpont közül, melyek azok a kegyhelyek, amelyek megőrizték történetileg hiteles természeti és építészeti arculatukat? Kiismerné-e Jézus magát szülőföldjén? Miként hagyott nyomot az elmúlt 2000 év e régión? Vajon a modern vagy a korábbi korok építészetének rajongói érezhetik inkább otthon magukat ezeken az emlékhelyeken? Történész vagyok, de szereztem katolikus hitoktató és zsidó közösségszervező diplomát is, félévig éltem Izraelben, és ezen utazás élményei valamint fotói képzik előadásom anyagát."


Időpont: 2018. május 17., 17:00
Helyszín: MÉSZ székház Ybl terme

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk