építészet : környezet : innováció

Tervezz művészeti installációt a VéNégy fesztiválra

határidő: 2018. június 30. CEST 23:59
A Váci Dunakanyar Színház a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó idejére művészeti pályázatot ír ki a klímaváltozás témakörében, melyre június 30-ig lehet leadni a jelentkezéseket. A pályázat célja, hogy a kültéri installációk színesítsék a fesztivál arculatát és ezáltal a fesztivált egy összművészeti találkozó helyszínévé tegye.

A pályázat célja a váci dunaparton, a Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó idejére (2018. 07. 05. – 2018. 07. 08.) felállítandó helyspecifikus, kültéri művészeti installáció, úszómű, szobor, amely vizuális eszközökkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozás környezetre tett hatásaira, valamint a környezet és az ember egyre törékenyebb kapcsolatára. Tehát a műalkotás a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása jegyében készüljön.

A pályaművek elbírálásánál - amelyek a fesztivál dekorációjaként is funkcionálnak majd - a helyszínhez való kreatív módon történő kapcsolódása és harmóniája az egyik fő szempont. A megvalósuló pályaművek elbírálásánál előnyt jelent, ha az installáció éjszaka is látható. A tervnél számításba kell venni az időjárás viszontagságainak hatását is.


A tervezett mű felállításának helyszíne

 

A műalkotás megvalósításához felhasznált anyagra vonatkozóan nincs megkötés, ugyanakkor a pályázat témájából adódóan – klímaváltozás - az újrahasznosítható anyagok felhasználását preferálják, valamint az installáció nem okozhat balesetveszélyt. A teljes megvalósításra - beleértve a tervezést, kivitelezést, bontást, karbantartást, anyagköltséget, világítás kiépítésének költségét - maximum 250 000 Ft áll rendelkezésre.

Leadott anyagnak ezeket kell tartalmaznia:

  • dokumentáció látványtervvel
  • pontos felmérése a technikai követelményeknek
  • műleírás
  • költségelőirányzat
  • a felállítás helyszínével kapcsolatos kérdések megfogalmazása (ha van ilyen)

A pályázat benyújtása digitálisan (PDF-formátumban) történik. Az elkészített pályázat dokumentumait digitális formában kell elküldeni erre az e-mail
címre.

A pályázatok leadási határideje: 2018. június 30.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »