Nézőpontok/Kritika

Fekete György: Harmadik harang, Beszélgetések barátaimmal

1/1

?>
1/1

Fekete György: Harmadik harang, Beszélgetések barátaimmal
Nézőpontok/Kritika

Fekete György: Harmadik harang, Beszélgetések barátaimmal

2002.06.20. 12:28

A kötetben szereplő interjúkat Fekete György belsőépítész, a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet egyetemi tanára készítette.

A kötetben szereplő interjúkat Fekete György belsőépítész, a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet egyetemi tanára készítette. Beszélgető partnerei főképp művészek, de nem csak a tárgyak, az iparművészet világából, a kitekintés ennél sokkal tágabb. Szerepel köztük zeneszerző (Balassa Sándor, Dubrovay László), karmester (Medveczky Ádám), bábművész (Kemény Henrik), textilmuvész (Katona Szabó Erzsébet, Mészáros Éva - aki divattervező), de filmrendező (Palásthy György), művészetigaléria-tulajdonos (Szurek Ágnes) és színházi gazdasági igazgató is (Lázár Egon, Vígszínház). Az építészethez legszorosabban két beszélgető társ munkássága kötődik: Jahoda Maja belsőépítészé, és Tímár Péter építész-fotóművész-iskolaigazgatóé. A Tímár Péter interjú címe: "Egyre inkább felkeltette érdeklődésemet a fotó dokumentatív ereje", míg Jahoda Majáé: "Ha nem ismerném, elindulnék megkeresni a világ végére is." Ajánlásnak ennél jobbat kitalálni sem lehetne.

Kairosz Kiadó, 2002, keménykötésben, a szerző és az interjúalanyok fekete-fehér portréjával, ára 2300 Ft.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk