Épülettervek/Hallgatói terv

Horváth Tamás - Közösségi ház, Csatka

1/8

?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/8

Horváth Tamás - Közösségi ház, Csatka
Épülettervek/Hallgatói terv

Horváth Tamás - Közösségi ház, Csatka

2004.11.03. 23:00

Projektinfó

Földrajzi hely:
Magyarország, Csatka

Építészek, alkotók:
Horváth Tamás

Tervem témája a Bakony peremén fekvő apró község, Csatka közösségi háza és a tervezési folyamatot megalapozó településvizsgálat. A terv célja a falu integrált kulturális intézményének megteremtése.

Tervem témája a Bakony peremén fekvő apró község, Csatka közösségi háza és a tervezési folyamatot megalapozó településvizsgálat. A terv célja a falu integrált kulturális intézményének megteremtése. A közösségi házat a falusi iskola ma már használaton kívüli épületében helyeztem el. Az eredeti formájában helyreállított házban számítógépekkel felszerelt, előadások rendezésére is alkalmas könyvtár és teakonyhával ellátott, csoportos foglalkozások megtartására alkalmas terem helyezkedik el. A szomszédos lakóház telkével bővített telek belsejébe új házat terveztem. Itt található a régi épületben nem kialakítható, időszakosan használt, nagyobb rendezvények befogadására alkalmas nagyterem és a hozzá tartozó előcsarnok. Az épület használhatóságát a nagyterem galériája, az egyszerű eszközökkel sokféleképp kialakítható színpad, a fedett terasz, a kemence, a fallal körülvett, intim hangulatú kert és az abban elhelyezkedő öreg pince gazdagítja.

Az átalakítandó iskola a templom és a paplak között, a település centrumában található. Az iskola épülete történetéhez, környezetéhez méltó új funkciót és külsőt kap. A tervezés során arra törekedtem, hogy a település karakteréhez illeszkedő, hagyományaihoz méltó, ám mégis mai épületet hozzak létre. Olyan korszerű anyagokat, szerkezeteket próbáltam alkalmazni, melyek a vidékre jellemző egyszerűséget, racionalitást képviselik. Célom olyan épület létrehozása volt, mely a meglehetősen behatárolt lehetőségek ellenére is - elsősorban telepítése, téralakítása, részletmegoldásai révén - az anyagi kereteket meghaladó, sokrétű használatot tesz lehetővé.

 

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk