Épülettervek/Középület

Termálkemping szállásépületei

1/14

Helyszínrajz

Helyszínrajz
Helyszínrajz
Kemping
Pavics
Alaprajz
Metszet
Homlokzat
Homlokzat
?>
Helyszínrajz
?>
Helyszínrajz
?>
Kemping
?>
Pavics
?>
Alaprajz
?>
Metszet
?>
Homlokzat
?>
Homlokzat
?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/14

Helyszínrajz

Termálkemping szállásépületei
Épülettervek/Középület

Termálkemping szállásépületei

2006.07.20. 09:42

Projektinfó

Építészek, alkotók:
Németh Csaba, Németh Viktória

Könnyű- faszerkezetes épületek terve Tiszakécskén Építészek: Németh Csaba és Németh Viktória

A Tiszaparti Termálfürdő Kemping és Étterem Korlátolt Felelősségű Társaság a Regionális Operatív Program keretében 85 041 754 Ft-ot nyert el üdülőházak építésére. A beruházás teljes összege várhatóan 173 554 601 Ft.

Építészek: Németh Csaba és Németh Viktória


 

Az építtetők, a termálkemping és strand tulajdonosai, azzal a kéréssel kerestek meg, hogy a kemping területén könnyű- faszerkezetes épületeket tervezzünk, amik szélesítenék a szolgáltatásaik választékát. Jelenleg sátorhelyek és lakókocsik számára tudnak - igényes kiszolgálással - helyet biztosítani, de ezek az új épületek már szinte a szállodai szolgáltatások minőségét nyújtanák, kedvező áron.

 

A terület fantasztikusan jó adottságú, közvetlen szomszédos a termálfürdővel, amivel közös telekhatárához telepítenénk a bungalók felét, így azok teraszáról a strand szép látványa, a nappali nyüzsgés látható, persze  este ezek az épületek is csendesek. A másik 6 db épületet egy külön telekre helyeznénk el, ami szeparáltan a kemping hátsó területéről nyílik, így a csendet és nyugalmat kedvelők is megtalálják a kedvező pihenést.

 

Az épületekbe belépve a nappali - étkező - konyha terébe lépünk be. Ez lesz az épületek fő élettere, így ennek a méretét ehhez alakítottuk ki, persze a racionálisan kialakítható méretek mellett. A tér funkcionális hierarchiában kiemelt elhelyezkedését a tömegben a kiemelt tetőidommal jeleztük, ami a belső térben is szép látványt mutat.

 

A nappali tömegéből kis garderobe helységen keresztül érhető el a két szoba és a fürdő. A szobákat akkorára terveztük, hogy franciaágy is elférjem benne, de átrendezhető legyen külön ágyak elhelyezésével is.

 

A területen összesen 6+7 db épületet helyezünk el, amiből mindegyiknek van kertkapcsolatot biztosító terasza, illetve a gépkocsi elhelyezését biztosító pergolás beállója.

 
 
 
 

Az épület helyiségenkénti alapterülete:

 
 

Földszinti alapterületek:

 
 
 
 
 
 
 

Nappali – Étkező - Konyha 19,56 m2
Szoba 9,80 m2
Szoba 8,75 m2
Fürdő 3,47 m2
Garderobe 2,77 m2
Összesen 44,35 m2

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk