Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Technológia

Új Canon nyomtatók - Océ Colorwave 500 és 700

2015.02.18. 12:32

Cikkinfó

Cég, szervezet:
Canon

A Canon két új, nagy teljesítményű színes rendszert mutatott be a közelmúltban. A mérnöki munkacsoportok kiszolgálására szánt Océ ColorWave 500, illetve a szélesebb körű grafikai művészeti felhasználásra is alkalmas Océ ColorWave 700 is elérhető önálló nyomtatóként, illetve multifunkcionális eszköz formájában is.  

A készülékeket úgy tervezték, hogy különböző, de egyaránt kiváló minőséget igénylő helyzetben is alkalmazhatóak legyenek. Az újdonságok nyomdai szolgáltatóknál ugyanúgy megállják a helyüket, mint házinyomdai vagy távoli munkacsoportos környezetben, illetve központi sokszorosító részlegekben, még akkor is, ha tekercses anyagokra kell száradási idő nélkül vízálló nyomatokat készíteni. Mindkét nyomtató a legfrissebb Océ CrystalPoint technológiát használja a nagysebességű festékkazettás nyomtatáshoz: a műgyanta alapú festék kiválóan tapad a szabványos és különleges nyomathordozókra, így még jobb a végeredmény, és teljesen tisztán cserélhető a kazetta.

Az Océ ColorWave 500 jól használható CAD és GIS alkalmazásokhoz, illetve remekül kiszolgálja a gyártó, építészeti, építőipari, tervezési és reprográfiai vállalkozások szükségleteit is. A rendszernek része a biztonságos felhőkapcsolat és a beágyazott Windows 8 vezérlő is, így kiválóan illeszkedik a sok felhasználós kormányzati és vállalati környezetekbe is. Az adatkezelés biztonságát növeli a két cserélhető merevlemez használatának lehetősége. Az Océ ColorWave 700 azoknak a vállalkozásoknak készült, melyeknek olyan kiemelkedő minőségű grafikai elemeket tartalmazó nyomatokra van szüksége, mint például a reprodukciók, plakátok, vagy bemutatóanyagok, de jól helytáll a kiskereskedelemmel, vendéglátással, boltüzemeltetéssel, oktatással foglalkozó cégek, illetve a kormányhivatalok házinyomdáiban is. Az Océ ColorWave 700 különlegessége, hogy a nyomtatást az egyes anyagokhoz optimalizálja, így akár 0,8 mm-es vastagságú nyomathordozót is kezelhet. Nyomtathatunk vele akár vászonra, molinóra vagy tapétára is. Ez utóbbi lehetőséget teremt, a valóban egyedi belsőépítészeti koncepciók kialakítására.

Mindkét nyomtatóba beépítették a felhőrendszerek használatának lehetőségét, és a több felhasználó kiszolgálásának képességét, de kérésre beépített képolvasóval és egy sor integrált kimeneti opcióval is bővíthetők. Egyszerre akár hat különböző tekercses anyag is betölthető, így a berendezések anélkül végezhetnek eltérő feladatokat, hogy közben a hordozókat ki és be kellene fűzögetni. A fájlfeldolgozást két merevlemez és nagy sebességű processzorok teszik még gyorsabbá. A hordozó automatikus érzékelése és a képkezelő berendezés szintén automatikus karbantartása javítja a nyomtatás minőségét és csökkenti a szervizigényt.

Mindkét nyomtatónál az volt a központi elképzelés, hogy a lehető legnagyobb termelékenységet a lehető legkisebb alapterületen tudjuk megvalósítani, úgy, hogy a gépek különlegesen kreatív felhasználási lehetőségeket nyújtsanak szinte bármilyen üzleti környezetben, minimális felhasználói oktatással" - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe Szélesformátumú Nyomatórendszerek Üzletágának igazgatója. 

Az Océ ColorWave 500 és az Océ ColorWave 700 2015. február végétől rendelhető.

Forrás: sajtóközlemény

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk