Technológia

Új épülettervezési programcsomagok

2015.04.23. 07:21

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Cég, szervezet:
Autodesk

Az Autodesk bejelentette az építészeti, szerkezettervezési és kivitelezési megoldások 2016-os Autodesk szoftverkínálatát, amely segíti az iparági üzleti gyakorlatok áttérését az épületinformáció-modellezésre (BIM).  

Az építészeti és az építőmérnöki infrastruktúra projektek számára készült 2016-os programcsomagok számos fejlesztést, valamint az Autodesk Building Design Suite programcsomagokhoz új képességeket is kínálnak.
Az Autodesk építészek, mérnökök és kivitelezők számára készült programcsomagjai a BIM-projektekhez szükséges szoftvereket és felhőalapú szolgáltatásokat kínálnak, lehetővé téve a BIM használatára már átállt cégek számára, hogy továbbra is versenyképesek maradjanak, a BIM-re való átállási lehetőséget keresőknek pedig nagyobb kényelmet és rugalmasságot biztosítanak az átálláshoz.

„Az Autodesk 2016 programcsomagjai mögötti hajtóerő az épített környezet tervezési és kivitelezési munkálatainak felgyorsítása" – mondta Amar Hanspal, az Autodesk IPG termékcsoportjának alelnöke. – „A mai projektek komoly csapatmunkát igényelnek, ahol a játékosok jönnek-mennek, gyakran a világban szétszórtan, és különféle eszközökre van szükségük, a saját igényeik szerint. 2016-os megoldásaink minden eddiginél többféle módon támogatják az együttműködést, hiszen kiterjesztett felhőszolgáltatásokat és rugalmasabb szoftverlicencelési módszereket kínálnak. Mindez a rendkívül alkalmazkodó, több szakágat is lefedő és dinamikus környezetek támogatásáról szól, és arról, hogy a megfelelő forrásokat kínáljuk akkor és ott, amikor és ahol az ügyfeleinknek szükségük van rájuk."

Az összes 2016-os Design Suite programcsomagban elérhető új szolgáltatások

AutoCAD 2016 - Kimondottan a kivitelezési ágazat számára kialakított továbbfejlesztett szolgáltatások, amelyek segítségével könnyebbé válik a koordináció, a megépítés utáni információk kiemelése és a tervek dokumentálása:

 A lehetséges tervütközések elkerülése érdekében a Navisworks modellekre mutató hivatkozások elhelyezésével a tervezési folyamat során közvetlenül az AutoCAD szoftverben csatolhatja és tekintheti meg a Navisworks modelleket. Kihasználhatja a Navisworks széles körű fájlformátum-támogatásának előnyeit, amellyel modelleket importálhat az AutoCAD szoftverbe más alkalmazásokból, még tovább integrálva ezzel az AutoCAD szoftvert a BIM-munkafolyamatba.

 Az AutoCAD 2016 rajzvászonnal kapcsolatos fejlesztései hihetetlen mértékben javítják a képernyőn megjelenő vizuális pontosságot. Az AutoCAD 2016 a legújabb grafikai hardverek minden előnyét kihasználja a gazdagabb és mégis gyorsabb vizuális élmény érdekében.

 A PDF-exportálás teljesítményében és használhatóságában történt fejlesztések elősegítik a résztvevőkkel való kommunikációt. A PDF-fájlok kisebbek, de biztosítják az adathűséget, miközben könnyebben kereshetők, megtartják a hiperhivatkozásokat, és gyorsabban csatolhatók a rajzokhoz.

Autodesk Recap 2016 – Segítségével a lézerszkennelési adatok vagy fényképek a tervezési folyamatba integrálhatók, lehetővé téve a felújítási projekteken dolgozó építészek, mérnökök és kivitelezők számára a környezetbe illesztett tervezést, valamint a kiváló minőségű jelentések, rajzok, 3D modellek és a valós állapotokon alapuló látványtervek elkészítését. Az infrastruktúra projektekben a ReCap használata révén a tervezési folyamat során a lézerszkennelési adatokból és a fényképekből láthatóvá tehető a projekt előrehaladása, ami növeli pontosságot, illetve csökkenti a kockázatok mértékét és a hibák számát, hiszen már a tervezés korai szakaszában létfontosságú információkkal látja el a projektben részt vevőket.

Autodesk Building Design Suite 2016

Az Autodesk Building Design Suite 2016 programcsomag kompatibilis tervezési szoftverek portfóliója, amely támogatja az épületinformáció-modellezést (BIM) és a CAD-alapú munkafolyamatokat, ezzel segítve az építészeket, a MEP- és a szerkezettervezési, valamint a kivitelezési szakembereket a jobb épületek megtervezésében és megépítésében, valamint a látványtervek és szimulációk elkészítésében.

A legfontosabb fejlesztések többek között:

 Autodesk Revit 2016 – A Revit szoftver 2016-os kiadása – a Building Design Suite programcsomag Ultimate és Premium kiadásainak részeként – a fejlesztett Revit szoftverteljesítmény és a számos használhatósági fejlesztés, illetve a következő új szolgáltatások révén támogatja a megnövelt felhasználói termelékenységet:

 Új szolgáltatások és beállítások, többek között az újrarajzolás közbeni navigáció, a számítási beállítások, a betölthető családpéldány-létrehozás, illetve a csatolt fájlok gyorsabb megjelenítése javítják a modell teljesítményét.

 A felhasználói termelékenységet elősegítő használhatósági fejlesztések közé tartoznak a perspektív nézetekben elérhető új eszközök és képességek, a fejlettebb IFC-hivatkozások, illetve a kényszerek felfedési módja.

 Új szolgáltatás többek között a MEP gyártási részletező a Revit szoftveren belül, amelynek segítségével a MEP-kivitelezők és a részleteket kidolgozó szakemberek az Autodesk Fabrication termékekből nyert tartalmak felhasználásával gyártásra kész modelleket hozhatnak létre a Revit szoftveren belül.

 Számos fejlesztés áll rendelkezésre a 3D betonvasalások modellezésére szolgáló vasalási részletrajzok elkészítésére a Revit programban.

A Revit továbbfejlesztett modellezési teljesítményének köszönhetően hatékonyabban dolgozhat. Az újrarajzolás közbeni navigáció a modellelemek megjelenítésének megszakításával gyorsítja fel a navigálást a modellben. A kép az Autodesk tulajdona.

Autodesk Navisworks Simulate és Manage 2016 – A fejlesztések többek között:

 A Navisworks modellek AutoCAD programban történő csatolásának támogatása, valamint olyan általános együttműködési szolgáltatások, amelyekkel a külső gyártótól származó szoftverek támogatása révén a felhasználók áttekintést végezhetnek, és együttműködhetnek az egész projektcsapattal.

 A továbbfejlesztett mennyiségmeghatározási szolgáltatások közé tartozik a 2D PDF tervlapok támogatása, amely a leggyakoribb iparági formátumokban teszi lehetővé az integrált modell- és tervlapalapú mennyiségszámítást.

 A felhővel való kapcsolat élményét nyújtó mélyebb integráció a Navisworks és a BIM 360* Glue szoftverek között, amely támogatja a megosztott Navisworks adatok és munkafolyamatok BIM 360 projektekkel történő használatát.

A 2016-os kiadás újdonsága a BIM koordinációs modell, amely lehetővé teszi a Navisworks modellek alávetítésként történő használatát az AutoCAD szoftverben, így a felhasználók elkerülhetik tervütközéseket.

 Autodesk 3ds Max 2016 – Az építészek, mérnökök és kivitelezők még meggyőzőbb látványterveket készíthetnek ezzel a hatékony eszközzel, amely mostantól még szorosabb integrációt tesz lehetővé a Revit programmal. A felhasználók az eddiginél akár tízszer gyorsabban és átláthatóbb geometriával importálhatják a Revit modelleket és készíthetnek hozzájuk fájlhivatkozásokat. A további továbbfejlesztett szolgáltatások közé tartozik például a javított példánylétrehozás, illetve a további BIM-adatok és több kamera használata.

Próbálja ki a 2016-os Autodesk Building Design Suite programcsomagot 30 napig, ingyen. Letölthető innen>>>

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk