Közélet, hírek

Újabb díjat kapott a Corvin Sétány

1/1

?>
1/1

Újabb díjat kapott a Corvin Sétány
Közélet, hírek

Újabb díjat kapott a Corvin Sétány

2014.10.29. 14:19

A Corvin Sétány Európa egyik legkiemelkedőbb városmegújítási projektjeként újabb nemzetközi jelentőségű szakmai díjat nyert el: az Urban Land Institute 2014 Global Awards for Excellence díját vehette át a fejlesztő Futureal.

A Corvin Sétány nagyvonalú koncepciója egyedülálló városmegújítást eredményezett, melyet számos szakmai szervezet díjazott az évek során. Elnyerte többek között az International Property Award „Európa legjobb vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projektje" díjat, a FIABCI nemzetközi Nívódíját és az itt található Corvin Plaza már a megnyitás évében megkapta a CIJ Award legjobb hazai kereskedelmi ingatlanfejlesztésért járó díját.

A Corvin Sétány Budapest legnagyobb belváros-megújítási programja, a jövő gondosan megtervezett városnegyede a Főváros szívében. Ilyen léptékű változás nem történt Budapest belső kerületeiben az 1896-ban befejezett Nagykörút építése óta. A teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti megújuláson átesett városrész közel 22 hektárján magas színvonalú lakó- és irodaházak, valamint kereskedelmi és szolgáltató és sport funkciójú területek kerültek kialakításra a 100 %-ban magyar tulajdonú Futureal és Józsefváros példaértékű összefogásában.

A Corvin Sétány projekt volt az első városmegújító program a kerületben, a Corvin negyed megújulása Józsefváros újjáépítésének egyik szimbóluma. A program Közép-Európa egyik legnagyobb, komplex város-rehabilitációs programja, amivel egy új, modern és színvonalas városközpont jött létre. Az Önkormányzat és a Futureal Csoport között kialakított kiváló együttműködéssel elkészült közel 1200 lakás, 50.000 m2 iroda, több mint 100 üzlethelyiség, a belváros legnagyobb sportközpontja és megújultak a környező utcák is. A projekt erősíti Józsefváros vonzerejét és javítja megítélését is, így méltán kapott újabb szakmai díjat." – nyilatkozta dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Corvin Sétány elnyerte a nemzetközi ingatlanszakma talán legnevesebb díját.. 2004-ben egy élhető városnegyed vízióját alkottuk meg a kerületi önkormányzattal közösen, melyben kiváló tömegközlekedés és a szolgáltatások legszélesebb skálája szolgálja az ott lakók, az ott dolgozók és az oda látogatók igényeit. E hatalmas léptékű projekt sikeresen indult és dacolt a nemzetközi gazdasági és ingatlanválsággal. Napjainkra az egyedülálló városmegújító koncepciónknak köszönhetően megszületett a Corvin Sétány, mely a projekten túl egy egész városrész fejlődésének katalizátorává vált. Ezeket ismerte el a nagy múltú Urban Land Institute, az 1979-ben alapított <Global Awards for Excellence> díjjal." – mondta el Futó Gábor, a Futureal alapítója.

Számunkra a szakmai elismerés is sokat számít, pozícionál bennünket a piacon, de ettől többet jelent a bizalom, amit az itt lakók, dolgozók és kikapcsolódók szavaztak meg nekünk. Elégedettséggel tölt el, amikor kinézek az irodám ablakán és látom, hogy a Corvin Sétány koncepciója nem csak a tervező asztalon mutatott jól, hanem a valóságban is működik. A világszínvonalú design, a tágas zöld terek és a modern építészeti kialakítás adnak korszerű keretet a stílusos belvárosi élethez." – mondta el Radványi Gábor a Futureal főépítésze.

ULI Global Awards for Excellence

Az ULI Global Awards for Excellence díjátadó gálájára 2014. október 22-én, New York-ban került sor. A Corvin Sétánynak járó elismerést Radványi Gábor és Kovács Gábor a Futureal főépítészei, valamint a projekt szellemi szülőatyja, Alföldi György (RÉV8 Zrt.) urbanista vették át.

Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32.000 tagot számláló nemzetközi civil szervezet, melynek célja a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása és egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása. A szervezet 11 tagú zsűrije idén 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál a felelős terület-használaton túl figyelembe vették a létrejött fejlesztés építészeti minőségét, környezetre gyakorolt hatását, valamint azt, hogy a fejlesztők hogyan működtek együtt a helyi szervezetekkel, s milyen alternatív finanszírozási megoldásokat alkalmaztak.

Futureal Csoport

A Futureal Közép-Kelet-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető csoportja. A magyar családi tulajdonban lévő cégcsoport regionális fejlesztő csapata több mint 100, magasan képzett ingatlanágazati szakértőből áll. A Futureal ingatlanfejlesztési tevékenysége kiterjed kereskedelmi, irodai, lakóingatlan- és vegyes használatú projektekre egyaránt. A Csoport által megvalósított fejlesztések értéke meghaladja az 800 millió eurót.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk