építészet : környezet : innováció

2013 [11]

A Lánchíd - mai fénytörésben

A Lánchíd csodálatos és máig hasznos műtárgy - Budapest jelképe ma is. Török András kis terjedelmű írása azokat a vonatkozásokat kívánja bemutatni, amelyekről az iskolában különféle okokból nem esett szó, és amelyek ma sem közismertek.

A Magyar Művészet

Decemberben jelent meg először a Magyar Művészeti Akadémia művészetelméleti kiadványa, a Magyar Művészet. A folyóirat negyedévenként fog az olvasók elé kerülni, legközelebb 2014 tavaszán.

Az urbanizáció általános elmélete

Ildefonso Cerdát nemcsak mérnökként, építészként és Barcelona bővítési tervének megalkotójaként tartják számon, ő találta ki az urbanisztika kifejezést, és ő volt ennek a tudományterületnek az első teoretikusa.

Török András: A Lánchíd, mai fénytörésben

Egy ma megjelent, különleges e-könyvet ajánlunk mindenki figyelmébe, amelyet a neves Budapest-szakértő, Török András írt a Lánchíd építéséről. A kiadvány az Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából jelent meg és ingyenesen hozzáférhető.

Budapest Építészeti Kalauza - Modern

Tegnap mutattuk be azt a mobilalkalmazást, amely Budapest kortárs építészeti értékein kalauzolja végig az érdeklődőt. Most pedig örömmel biztatjuk újabb sétára olvasóinkat, hiszen megjelent - egyelőre papíralapú kiadványként - a modernizmus emlékeit felvonultató térkép...