Design/Vizuális kommunikáció

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!

1/13

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

lead

?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
lead
1/13

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design díjátadó 2016

lead

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!
Design/Vizuális kommunikáció

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!

2016.10.07. 08:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen.

A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: street food (először került meghirdetésre, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

Gastro Design díjátadó 2016
2/13
Gastro Design díjátadó 2016

A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:

- Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
- Döry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
- Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
- Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
- Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
- Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
- Szauer Judit, Gastro PR
- Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
- Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
- A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN

Gastro Design díjátadó 2016
7/13
Gastro Design díjátadó 2016

Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervizes, exkluzív vacsora keretében, a Larus Étterem és Rendezvényházban sztárfellépő közreműködésével – Gallusz Niki a Mamma Miából adta elő produkcióját - rendezték meg kedd este a Gastro Design verseny díjátadóját, amelyre a shortlist-re került vendégeken kívül a szervezők meghívták a hazai szállodai vezetőket, igazgatókat, tulajdonosokat, neves gasztroszakembereket, étteremtulajdonosokat, valamint design- és belsőépítészstúdiók vezetőit, a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírókat azért, hogy a hazai belsőépítészeti szakma most először találkozhasson  a vendéglátósokkal, szállodásokkal. Az esemény egyúttal arra is lehetőséget teremtett, hogy elindulhasson párbeszéd közöttük annak érdekében, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipar megjelenése, arculata, kreativitása és érthetősége – és ezzel együtt színvonala – magasabb szintre kerülhessen, nemzetközi szinten mérve is növelje ezzel elismertségét. 

Gastro Design díjátadó 2016
3/13
Gastro Design díjátadó 2016

Természetesen nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül, így főtámogatóink, a JAB Csoport gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a Solfino elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a Mega-Glass különleges üvegtechnika-megoldása, a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései és a Mercedes-Benz autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára. Szintén köszönet jár egyéb támogatóinknak, a Carslberg Hungary-nak, a Kristinus Borbirtoknak, a Villányi Pálinkának, a Jack Danielsnek és a Finlandiának.

A nyertesek

Street Food

  • Low Cost Gourmet Trailer - arany
  • padthai wokbar - ezüst
  • BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz

Étlap- és itallapdesign 40 fő alatt

  • Minden ízben Prémium - shortlist
  • Babérliget Kúria - shortlist

Étlap- és itallapdesign 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Logó és grafikus arculat 40 fő alatt 

  • kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat - arany
  • Zing burger arculat - arany
  • BaoBox arculat - bronz

Logó és grafikus arculat 40 fő felett 

  • padthai wokbar - arculat - arany
  • Baalbek Libanoni étterem - ezüst
  • Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat - bronz

Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő alatt 

  • kiSSBende contact dining bisztró Vendéglátóipari kiegészítők - arany
  • Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők - ezüst

Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt 

  • Monofu - WOW (különdíj)
  • Babérliget Kúria - arany
  • Natura Hill Zebegény - shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett 

  • Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
  • Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
  • Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
  • Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
  • Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
  • 3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
  • Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
  • Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő alatt 

  • Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása – shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Vendég & Hotel különdíj

  • Avalon park

 

Az eseményről az M1 Híradó is beszámolt, ide kattintva érhető el.
 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

Varjúvár // Egy Hely + Egy hely

2024.12.18. 10:45
9:12

Grafikus, író, könyvkiadó, könyvtervező, politikus: Kós Károly igazi polihisztor volt, a 20. század egyik legfontosabb modern és hagyományőrző magyar építésze. Az Egy hely Sztánába látogatott, hogy bemutassa Kós Károly művésznyaralójának épült, majd később családjának otthonává vált lakóházát.

Grafikus, író, könyvkiadó, könyvtervező, politikus: Kós Károly igazi polihisztor volt, a 20. század egyik legfontosabb modern és hagyományőrző magyar építésze. Az Egy hely Sztánába látogatott, hogy bemutassa Kós Károly művésznyaralójának épült, majd később családjának otthonává vált lakóházát.

Nézőpontok/Történet

A magyargyerőmonostori református templom // Egy Hely + Építészfórum

2024.12.18. 10:43
10:12

1908 őszén Kós Károly és Zrumeczky Dezső kalotaszegi körútra indultak, ahonnan feljegyzésekkel és rajzokkal tértek haza – ezek szolgáltak inspirációul a Fővárosi Állat- és Növénykert pavilonépületeinek tervezéséhez. Az Egy hely új részében a vélhetően legrégebbi kalotaszegi templomot mutatja be.

1908 őszén Kós Károly és Zrumeczky Dezső kalotaszegi körútra indultak, ahonnan feljegyzésekkel és rajzokkal tértek haza – ezek szolgáltak inspirációul a Fővárosi Állat- és Növénykert pavilonépületeinek tervezéséhez. Az Egy hely új részében a vélhetően legrégebbi kalotaszegi templomot mutatja be.