építészet : környezet : innováció

Hűvösvölgyi út - nincs tovább

kemtam: Nagyon remélem, hogy hosszú évek áltatása után most már valóban jól és véglegesen megcsinálják a Hűvösvölgyi utat. A felújítási programba pedig beletartozik majd végre a kopóréteg újraaszfaltozásán túl az út menti zöldsávok, fák, és kerékpár-útvonalak minőségi helyreállítása is.

Nagyon remélem, hogy hosszú évek áltatása után most már valóban jól és véglegesen megcsinálják a Hűvösvölgyi utat. A felújítási programba pedig beletartozik majd végre a kopóréteg újraaszfaltozásán túl az út menti zöldsávok, fák, és kerékpár-útvonalak minőségi helyreállítása is.

A II. kerület köldökzsinórjaként is aposztrofált főút környezetének  állapota ugyanis az elmúlt években annyira lerohadt, hogy az már a PR politikusok számára is szégyen kellett legyen. Miközben senki még csak jobbító jelleggel sem volt hajlandó akárcsak további pusztulásának elejét venni. A II. kerület egykori alpolgármestere Varga Előd Bendegúz 3 éven át arra hivatkozva annullálta a problémát, hogy "jövőre most már tényleg megcsinálják", akárcsak Radnóczi Péter és csapata a Városháza Környezetvédelmi Ügyosztályáról. De ugyanígy magasról tett mind a KRESZ, mind pedig a közterületi fegyelem szabályainak betartatására Vajhó Gábor II. kerületi ex közterület-felügyelet vezető is (ma Városrendészeti Csoport), miközben a zöldsáv és a gyalogjárda védelme érdekében közigazgatásilag - és a fővárosi társszervezettel való kooperációs egyezség alapján is - kötelessége lett volna az intézkedés. 
Hamis, áltató szakemberek kezelésében rohadt éveken át nem csak a főút, de annak kiemelt fővárosi fasorként nyilvántartott környezete is.

Nagyon kíváncsi vagyok hát, hogy lesz-e ezekben a "szakemberekben" annyi kurázsi, hogy most, amikor végre valóban nekilátnak a felszínrendezési feladatoknak, minőségi munkát adjanak át a budapestieknek. Ismerve őket és az általuk fenntartott rendszer eredményeit  (Soroksári út, Szabadkikötő út), kevés rá a remény...

vélemény írásához jelentkezzen be »