építészet : környezet : innováció

Könyvtárfejlesztés Budafokon

A Hegedűs Péter Ybl-díjas építész és Hefkó Mihály belsőépítész tervei alapján elkészült épület ünnepélyes avatására június 24-én került sor.

Könyvtár, Budafok
"Könyvtárunk a budafoki domboldalon, a Tóth József és Kereszt utca találkozásánál lévő épületben fogadta olvasóit 1951-től 2008. júniusáig. A megváltozott használói érdeklődésnek a régi, kis alapterületű könyvtár már nem tudott megfelelni. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fejlesztési programját a fővárosi és a kerületi önkormányzat támogatta. A Magyar Köztársaság Országgyűlése címzett támogatása biztosította, hogy Budafok-Tétény polgárai számára megépüljön az új, korszerű könyvtár. A kerületi önkormányzat által biztosított telken Hegedűs Péter Ybl-díjas építész és Hefkó Mihály belsőépítész tervei alapján elkészült épület ünnepélyes avatására 2008. június 24-én került sor.

Könyvtár, Budafok
Az ötszintes, bruttó 1120 m²-es könyvtárunk felnőtt és gyermekkönyvtárral és a szolgáltatások széles körével várja használóit. Az olvasói terekben 30 000 kötet kölcsönözhető könyv és folyóirat, 300 db hangoskönyv, 900 db zenei CD, 450 db DVD, 350 db videofilm, 400 db CD-ROM, 50 féle folyóirat és napilap áll az érdeklődők rendelkezésére. Szándékunk, hogy minden korosztály jól érezze magát könyvtárunkban, a tanulás és információszerzés mellett kellemes közösségi, és kulturális helyszíne is legyünk Budafok életének."

forrás: fszek.hu, fotó: MATESZ


Budafoki Könyvtár; a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtára
1221 Kossuth Lajos utca 30.
Építész vezető tervező: Hegedűs Péter, MATESZ ÉPÍTÉSZ Kft.
Építész munkatárs: Vargacz Csaba, MATESZ ÉPÍTÉSZ Kft.
Belsőépítész: Hefkó Mihály, MI Bt.
Statikus: Zámbó Ernő, Statikus Stúdió '93
Épületgépész tervező: Battai Tibor, Battai Kft.
Elektromos tervező: Rajkai Ferenc, HUNGAROPROJECT Kft.
Lebonyolító: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Deák Sándor gazdasági igazgató, Pauza István főmérnök

 

Könyvtár, Budafok
Könyvtár, Budafok
Könyvtár, Budafok
 

vélemény írásához jelentkezzen be »