építészet : környezet : innováció

Látogatóközpont és garázs a Parlament előtt, a Kossuth tér alatt

A parkot és a földalatti parkolót – a beruházók egybehangzó becslései szerint – az eredeti, 2008 végi időpont helyett 2009 végén, vagy 2010 tavaszán vehetik birtokba a városlakók.

Immár biztosnak tűnik: a felszíni parkot és a föld alatti létesítményeket jövő év végén vagy 2010 elején adhatják át. Január 14-ig csak az volt biztos, hogy az Országgyűlés Hivatala december óta tárgyal a fővárossal arról, épüljön-e mélygarázs az országház előtti rendezésre váró terület alatt. Azóta a kérdés gyakorlatilag eldőlt. A főváros ugyanis már csak az erről szóló szerződés részleteit egyezteti az országgyűlés hivatalával. A tárgyalások most arról folynak, hogyan lehet összekapcsolni a mélygarázs, illetve a szintén a földfelszín alá álmodott parlamenti látogatóközpont feladatait.

Tóth Zoltán, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes kabinetfőnöke elmondta, a két funkciót kell mindenképpen összeegyeztetniük, továbbá azt, hogy a megvalósítás időszakában milyen módon tudnak lezajlani majd egyéb események, hogy az ott lévő funkciókat lehetőleg minél kisebb változás érje.

A megállapodást leghamarabb a közgyűlés január végi ülésén, legkésőbb februárban fogadhatják el a felek. Ezután még a győztes Kossuth téri tervpályázat kivitelezésére, illetve a mélygarázs tervezésére is közbeszerzési eljárást kell kiírni, csak ez után kezdődhetnek meg a felszíni, illetve földalatti munkálatok.

A parkot és a garázst – a beruházók egybehangzó becslései szerint – az eredeti, 2008 végi időpont helyett 2009 végén, vagy 2010 tavaszán vehetik birtokba a városlakók.

forrás: mr1

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »