építészet : környezet : innováció

XII. kerületi Tervtanács: egy építész beszámolója

Ódor Tamás: http://epiteszforum.hu/node/10836mottó: "ne mossa az ember az arcát mások lábvizében"A puszta tények:

http://epiteszforum.hu/node/10836

mottó: "ne mossa az ember az arcát mások lábvizében"

A puszta tények:

1. A Budapesti Építész Kamara az alelnökhöz  és az etikai bizottság elnökéhez 2008.10.13-án címzett email-emre, amelyben az etikai vizsgálatok elindítását kezdeményeztem, érdemben nem reagált, ez alapján Tima Zoltán és Reimholz Péter ellen etikai vizsgálat nem indult. Tima Zoltánnak a XII. kerületi kamarai biztosi tevékenységét a BÉK részéről senki nem vizsgálta, és jelenleg sem vizsgálja.

2. A tervemet a XII. kerületi Önkormányzat építéshatóságánál három különböző szinten, egymást is ellenőrizve, elemezték, de nem találtak benne egyetlen egy jogszabályba ütköző részletet sem. Az engedély kérelmet az érvénytelen tervtanácsi állásfoglalásra hivatkozva - jogtalanul - utasították el.

3. A Fellebbezést a vonatkozó jogszabályok alapján a XII. kerületi Önkormányzathoz benyújtottuk.

4. Majd miután nyilvánvalóvá vált, hogy a fellebbezésünk jogilag darabokra szedi az elutasító határozatot, az INDEX, a Blikk, a Kossuth Rádió és az InfoRádió összehangolt - szinte szó szerint egymással megegyező szövegezésű - médiaakciót indított, amely talán mindenki előtt világossá teszi, hogy kinek fűződött ehhez érdeke.

5. Kossuth Rádió, 2008. október 30. 16:50, László Pál riporter: "a Kossuth Rádió úgy tudja, Ódor Tamás is számíthat egy etikai vizsgálatra, ezt pedig a Kamara indította ellene".

6. Az októberi tisztújítást követően október 30-áig az új/régi etikai bizottság még csak nem is tárgyalt egyetlen etikai ügyet sem, nemhogy etikai vizsgálatot indított volna. A Kossuth Rádió mégis már október 30-án tényként közölte azt, ami két héttel később valóban bekövetkezett.

7. 2008 november 20-án kézhez vettem a Budapesti Építész Kamara Etikai Bizottságának határozatát: III-0030/08 ügyszámon Tima Zoltán és Reimholz Péter kezdeményezésére ellenem etikai vizsgálat indult. Éppen úgy, ahogyan azt a Kossuth Rádió 20 nappal korábban már tudni vélte. Akárcsak a régi szép kádári időkben...

8. Az ellenem indult etikai vizsgálat külön szépsége, hogy Tima Zoltán a kezdeményező beadványában az alelnökhöz  és az etikai bizottság elnökéhez 2008.10.13-án írt email-emet (!!!) csatolta be mellékletként, annak alátámasztása céljából, hogy én etikai vétséget követtem el.

9. A XII. kerületi tervtanácson 2008.10.08-án készült hangfelvételről az írásbeli kérelmeim ellenére a mai napig nem kaptam semmiféle emlékeztetőt, jegyzőkönyvet, sem pedig hanganyag másolatot. Pokorni Zoltán polgármester egy válaszlevelében mindössze arról tájékoztatott, hogy a hangfelvétel megőrzéséről gondoskodott. (manapság már ez sem lebecsülendő!)

vélemény írásához jelentkezzen be »