Épülettervek/Hallgatói terv

Öt Templom Fesztivál — Mobil Információs Pavilon hallgatói ötletpályázat eredménye

1/1

?>
1/1

Öt Templom Fesztivál — Mobil Információs Pavilon hallgatói ötletpályázat eredménye
Épülettervek/Hallgatói terv

Öt Templom Fesztivál — Mobil Információs Pavilon hallgatói ötletpályázat eredménye

2011.01.07. 14:27

A Karzat Kultúrközpont Alapítvány hallgatói ötletpályázatot írt ki fenti témában. A Bíráló Bizottság döntése értelmében 1. díjban részesült Páll András és Sámson Rita (BME Építészmérnöki Kar)

A pályázatok bontása, bírálatra való előkészítése
A Bíráló Bizottság megállapította, hogy 58 pályázat érkezett be a kiírásban előírt határidőig. Ezután a Bíráló Bizottság felbontotta a pályaműveket, majd a pályázati tablókat, a beadott cd-ket és a zárt borítékokat azonosító számmal látta el. A Bíráló Bizottság megállapította, hogy minden pályázat megfelel a titkosság, valamint az előírt tartalmi és formai követelményeknek. A személyes adatokat tartalmazó zárt borítékokat egy közös borítékba lezárva a Bíráló Bizottság elkülönítette. Ezt követően került sor a pályázatok bírálatára és értékelésére.

A bírálat folyamata
A Bíráló Bizottság a rendelkezésre álló két napon folyamatosan, részben egyénileg, részben közös megbeszéléseken értékelte és bírálta a pályaműveket. A tervek többszöri átnézésével és többlépcsős szavazással került kiválasztásra a díjazásra javasolt pályaművek köre. A végső sorrend és a díjak megállapítása szintén szavazással történt.

A Bíráló Bizottság tagjai voltak:
Elnök: Czigány Tamás építész
Szakmai titkár: Dimény Gábor építész
Tagok:
Pál Kálmán
képzőművész
Getto Tamás építész
Göde András építész
Szabó Levente építész

A Bíráló Bizottság egyhangú döntés alapján
1. díjban (120.000,- Ft + 2 db "Sziget Fesztivál 2011" hetijegy) részesíti az 35. sz. pályaművet;

2. díjban (100.000,- Ft + 2 db "Balaton Sound Fesztivál 2011" hetijegy) részesíti a 32. sz. pályaművet;

3. díjban (80.000,- Ft + 2 db "VOLT Fesztivál 2011" hetijegy) részesíti a 28. sz. pályaművet;

ragsorolás nélküli különdíjban (pályázónként 3 db napijegy a "Sziget" a "Balaton Sound" és a "VOLT" fesztiválokra + éves belépő a Szentendrei Skanzen rendezvényeire + könyvcsomag a Szentendrei Skanzen kiadványaiból) részesítette a 22. sz., a 39. sz. és az 52. sz. pályaműveket.

Fenti díjakon kívül minden díjazott pályázó tiszteletjegyet kap az Öt Templom Fesztivál összes rendezvényére. A díjak odaítélése és rögzítése után került sor a pályázók adatait tartalmazó borítékok felbontására.

A díjazott pályázók:
1. díj, 35. sz. pályamunka
Páll András - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
Sámson Rita - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar

2. díj, 32. sz. pályamunka
Kakas Bea - Győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar – Építész Szak
Nagy András - Győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar – Építész Szak

3. díj, 28. sz. pályamunka
Bartolits Dániel - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
Hakkel Márton - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar

Rangsorolás nélküli különdíj 
22. sz. pályamunka
D. Nagy Kinga - Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar – Építőművész Szak

39. sz. pályamunka
Bene Tamás - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – Építőművész Szak

52. sz. pályamunka
Guba Sándor - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
Hámori Péter - Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar

A tervpályázat általános értékelése

A Bíráló Bizottság egyöntetű véleménye, hogy a pályázat sikeres és magas színvonalú volt. A pályázatra 58 db. pályázat érkezett be, mely jól mutatja a pályázat iránti nagy érdeklődést. A Bíráló Bizottság köszöni minden egyes pályázó értékes munkáját és reméli, hogy a tervezett kiállítások és publikációk alkalmat nyújtanak a magyarországi építészképzésben részt vevő hallgatók számára az egymással való találkozásra, szellemi párbeszédre.

A Bíráló Bizottság azokat a pályázatokat kereste és értékelte, melyek a hagyományos utcai pavilon sztereotípiáin túllépve a helyhez és az egyedülálló fesztiválhoz kapcsolódó többlettartalmat tudtak megjeleníteni, közvetíteni. Ezen túlmenően fontos szempont volt – a kiírásban foglaltaknak megfelelően – a pavilon megvalósíthatósága is. Azokat a pályázatokat, melyek ezen szempontoknak legjobban megfeleltek, a Bíráló Bizottság díjazásban (35., 32., 28. sz. pályázatok), míg azokat a pályázatokat,
melyek egyedi, friss gondolatokat vagy sajátos költőinek képet fogalmaztak meg (22., 39 sz., 52. sz. pályázatok), különdíjban részesítette.

Kiemelkedett a pályázatból a 35. és a 32. sz. pályamunka, melyek hasonló gondolatokkal, egyszerű eszközökkel, de eltérő szerkezeti-formai megoldással hoztak létre – a szűkebb funkción túlmutató – sokoldalúan, több helyszínen is jól használható, a fesztivál gondolatiságát finoman megjelenítő pavilont.

A Bíráló Bizottság javasolja a Kiírónak az 1. díjas pályamű (35. sz. pályázat) megvalósítását.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk