építészet : környezet : innováció

Fashion Street-i buhera

kemtam: Vajon mi a fenéért kellett ismételten felbontani a pár hónapja elkészült belvárosi Deák F. utca (legújabb nevén Fashion Street) sértetlen díszburkolatát? Hogyhogy épp most kell behúzni a talajba azt az ismeretlen eredetű bármit, amire negyed éve nem volt szellemi kapacitás gondolni?

Vajon mi a fenéért kellett ismételten felbontani a pár hónapja elkészült belvárosi Deák F. utca (legújabb nevén Fashion Street) sértetlen díszburkolatát? Hogyhogy épp most kell behúzni a talajba azt az ismeretlen eredetű bármit, amire negyed éve nem volt szellemi kapacitás gondolni? Miféle gigafejlesztés az, amit nem lehet egy ilyen nyúlfarknyi szakaszon átgondoltan, szervezetten és szabályosan elvégezni?! A Kempinski, illetve Meridien szállodák előtti szakaszok II. ütemeben megvalósuló díszburolat fektetési munkálatai ugyanis nem indokolják a már elkészült rész felbontását. A tavasszal átadott szakaszon jelenleg  mégis valamiféle kék csíkkal ellátott 80 mm-es műanyagcsövet vezetnek az utca tengelyében - tízlépésenkét egy-egy kiállással. Már most borítékolható, hogy a jómunkásemberek nem fogják tudni jól tömöríteni visszaburkoláskor a talajt (föld/beton/térkő) és végig fog sűllyedni a berhelt szakasz.
 

Belváros-Lipótváros Polgármesteri Hivatalánál megpróbáltam választ kapni erre az abszurdizmusra. Második nekifutásra találtam is egy készséges osztályvezetőt. Tudomása szerint a beruházó (Immobilia Zrt.) le akarja fedetni az utcát - noha arra nem adott ki engedélyt számára a hivatal. Az állítólagos tervek viszont a Vagyonkezelőnél vannak - ha vannak egyáltalán. Ezért a részletekről a Hivatal nem tudott információval szolgálni. Az útfelbontás a turistaszezon kellős közepén mindettől függetlenül zavartalanul folyik...

Annyi mindenesetre bizonyossá vált: nem tudja a jobb kéz, mint csinál a bal. Ráadásul engedélye sincs rá...

vélemény írásához jelentkezzen be »